La 5a Marató de Donació de Sang vol superar les 310 donacions de l'any passat

Salinas, Grangé i Moral, d'esquerra a dreta / Font: Localpress

Societat

Publicat el 7/mai/12 per Marc Sala

Recuperar antics donants i aconseguir-ne de nous és l'objectiu de la 5a edició de la Marató de Donació de Sang de Sant Cugat que té lloc aquest dissabte. Enguany, el Rotary Club se suma a aquesta iniciativa i els seus membres s'encarregaran de fer-ne difusió i d'animar els ciutadans a participar-hi. La cita és a partir de les deu del matí a l'edifici de l'ajuntament i s'allargarà fins a les deu de la nit.

A l'edició del 2011 es va arribar a les 310 donacions i enguany els organitzadors esperen poder superar aquestes xifres. El regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha fet una crida als santcugatencs a mantenir el seu compromís amb la donació.

Raül Grangé

Els darrers anys les donacions han disminuït. Cal remontar la tendència, tot i que Sant Cugat sempre ha estat per sobre de la mitjana.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El president del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya Central i el Vallès Occidental, Ramon Salinas, assenyala els dos objectius de la jornada.

Ramon Salinas

Ens permet recuperar gent que fa temps que no dóna sang. També és una manera d'incorporar joves.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






De la seva banda, la presidenta del Rotary Club, Montserrat Moral, ha explicat què faran els membres de l'entitat.

Montserrat Moral

Estarem al carrer animant la gent que hi participi. Ens fa molta il·lusió col·laborar a veure si superem els donants de l'any anterior.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







Les donacions es podran fer des de les deu del matí fins a les deu de la nit a l'Ajuntament.