El finançament alternatiu de la Festa Major ha de servir per fomentar la participació

Societat

Publicat el 12/mai/12 per Laura Mont

El finançament alternatiu de la Festa Major obre noves vies de participació que han de millorar el seu model. Aquesta és la perspectiva dels experts econòmics que han participat a la jornada d'aquest dissabte del cicle 'La Festa Major. Repensem-la'. De la seva banda, els especialistes en gestió cultural aposten per un equilibri entre el paper de les entitats, el lideratge de l'Ajuntament i la gestió professional per reformular les celebracions.

La crisi econòmica ha reduït el finançament que les administracions aporten a les festes majors i cal buscar formes alternatives. Pels experts en la matèria, però, aquests mètodes han de servir per crear models que promoguin més la participació, per exemple a través del micromecenatge, i que evitin que les administracions instrumentalitzin la festa.

Ponents

La gent que posa diners ve a la festa. / Els ajuntaments l'han convertit en una programació allunyada de les essències.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Els assistents també han defensat que aquesta crisi és una oportunitat per crear un model més participatiu, però alguns han destacat que no es pot obviar la necessitat de finançament públic.

Assistents

No entenc perquè diuen que no hi ha diners per la Festa Major, si són de tots. / Hem de crear un teixit social que permeti reclamar diners.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





De la seva banda, els ponents que han tractat el tema de la gestió de la festa han destacat la necessitat de buscar l'equilibri entre el paper de l'administració, l'empresa i les entitats.

Ponents

El lideratge de l'Ajuntament és indiscutible. / Una empresa t'ha d'alliberar de les qüestions tècniques.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Aquests han estat els darrers debats de 'La Festa Major. Repensem-la', el cicle acabarà aquest dimecres amb el relat de les aportacions expressades durant totes les ponències.