La manera més tradicional de fer el vi s'explica a l'Ateneu
Oleguer Martín i Josep Torres, al cicle de conferències 'Xerrades-tast'
SocietatPublicat el 15/mai/12 per Tamara Atienzar
La bodega Baigorri ha estat la protagonista de la segona jornada del cicle de conferències i tast de vi 'Xerrades-tast', organitzat per Vins Noé i l'Ateneu Santcugatenc aquest dimarts. La bodega, situada a Àlava, proposa un retorn a la manera tradicional de fer el vi. La vintena de santcugatencs que s'han acostat a l'Ateneu han tastat el vi de Baigorri i conegut els detalls de la seva elaboració.
La Rioja alavesa, a la província d'Àlava, és una de les zones que reuneix característiques d'humitat, temperatura i altitud més apropiades per la conservació de les vinyes. La bodega Baigorri ha apostat per substituir processos que la resta de bodegues fan de forma mecanitzada per un sistema tradicional en algunes parts del procés aprofitant la pendent de la seva ubicació.
El responsable de bodegas Baigorri, Josep Torres, ha explicat les diferències en el procés d'elaboració respecte altres cellers.
Josep Torres
Aprofitem el desnivell del terreny per evitar l'ús de la mecanització
Your browser doesn’t support HTML5 audio
La bodega Baigorri, amb 10 anys d'història, s'està obrint pas en el món de la viticultura tornant a tècniques tradicionals.