Escoles rurals de l'Equador rebran 38 ordinadors gràcies a una ONG santcugatenca

Els alumnes han demanat rebre ordinadors

Societat

Publicat el 21/mai/12 per Laura Mont

L'ONG santcugatenca Yachana-Huasi portarà 38 ordinadors a escoles de zones rurals de Tungurahua, a l'Equador. Amb aquest equipament, donat per la companyia Bayer i reparat per l'ONG Labdoo, els alumnes d'aquestes escoles podran accedir a aplicacions educatives i a llibres electrònics a través d'Internet. La partida d'ordinadors arribarà aquest estiu a l'Equador en companyia de dos voluntaris de l'ONG, que impartiran classes d'informàtica a alumnes i professors.

La companyia farmacèutica Bayer ha donat un total de 100 ordinadors, 60 dels quals es destinaran a projectes de Yachana-Huasi, i la resta, a altres projectes de Labdoo, l'ONG que s'encarrega de posar a punt els portàtils. De moment, Yachana-Huasi compta amb un total de 38 ordinadors que farà arribar a l'Equador aquest estiu. La responsable de l'ONG, Montse Vivero, ha explicat per què és important que els alumnes d'aquestes escoles comptin amb aquest equipament.

Montse Vivero

Els alumnes dels països en vies de desenvolupament es queden analfabets en educació digital, perquè no tenen accés a ordinadors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Dos voluntaris de l'ONG viatjaran a l'Equador per supervisar l'arribada de la partida i ensenyar a professors i alumnes el funcionament del sistema operatiu i el programari que duen els ordinadors. Bayer també es fa càrrec de les despeses d'aquest enviament.

Yachana-Huasi, que en idioma quítxua significa 'la casa on anem a aprendre' és una ONG amb seu a Sant Cugat que recull ordinadors portàtils d'empreses i particulars per equipar les escoles de les zones rurals de Tungurahua, a l'Equador.