Patrícia Gabancho: 'La negativa del govern espanyol a acceptar el pacte fiscal és un pas previ a la independència'

Patrícia Gabancho durant la conferència a la Casa de Cultura

Societat

Publicat el 28/mai/12 per Marina Romero

L'escriptora i periodista Patrícia Gabancho ha assegurat que el govern espanyol no arribarà a acceptar de cap manera el pacte fiscal i això suposarà un pas previ a l'assoliment de la independència per evitar que l'Estat espanyol 'ofegui Catalunya'. Així s'ha expressat Gabancho en una conferència que ha ofert aquest dilluns a la Casa de Cultura on ha defensat que si el president de la Generalitat és coherent amb el seu discurs d'aconseguir una hisenda pròpia per a Catalunya, el país podrà avançar cap a la sobirania.

Patrícia Gabancho ha defensat que 'Espanya està arrossegant Catalunya fins la caiguda' i per aquest motiu ha expressat la necessitat de trencar amb l'Estat espanyol quan més aviat millor. Gabancho ha pronosticat que el govern espanyol no permetrà el pacte fiscal per a Catalunya, però ha defensat que aquest serà un pas previ per a la sobirania de Catalunya.

Patrícia Gabancho

La negociació del pacte fiscal ens portarà a un no. I serà el moment de reclamar que els recursos s'han de quedar a Catalunya i caldrà trencar amb Espanya.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Gabancho ha dit també que, per avançar cap a la independència, cal que la classe política i el president de la Generalitat, Artur Mas, mantinguin la convicció de defensar una hisenda pròpia per Catalunya. L'escriptora ha afegit que si CiU no està a l'alçada del 'seu deute històric' patirà una crisi molt important tant de partit com de votants.

La conferència, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha rebut l'assistència de 150 persones a l'Auditori de la Casa de Cultura.