La campanya contra el foc se centra enguany en la Floresta

El regidor, durant la roda de premsa

Societat

Publicat el 13/jun/12 per Adrià Claramunt

La campanya contra els incendis d'aquest any té enguany com a principal objectiu les zones forestals en trama urbana, entre les quals hi ha la Floresta i el barri de Sol i Aire. En haver-se de centrar en menys espais que l'any passat, la campanya d'estiu passarà de destinarà 92.000 euros en lloc dels 258.000 de fa 12 mesos. L'Ajuntament ha alertat que s'han d'extremar les precaucions per la manca d'humitat causada a l'hivern i per les conseqüències que encara s'arrosseguen de la ventada de 2009 i la nevada de 2010. La campanya comença aquest divendres i s'allargarà fins el 15 de setembre.

La campanya 2012 de prevenció i extinció d'incendis d'aquest estiu arriba precedida per un primer semestre amb nou incendis forestals que han cremat 1.500 metres quadrats, principalment de matoll. En comparació, l'any passat només es van produir quatre focs a Sant Cugat que van cremar poc més de 13.000 metres quadrats.

Enguany el pressupost municipal destinat a manteniment de les franges de protecció s'ha vist reduït respecte l'any anterior, quan es va ha haver d'actuar en moltes zones per primera vegada. El responsable de gestió forestal de l'Ajuntament, Sergi Sempere, ha explicat que per aquest motiu s'ha passat dels 258.000 euros als 92.000 que s'han centrat en urbanitzacions com la Floresta i Sol i Aire.

Sergi Sempere

Aquest any ens hem centrat en les zones forestals de dins la trama urbana, en zones on no s'havia intervingut encara.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha destacat la importància de treballar tots plegats per aconseguir una campanya d'estiu tranquil·la.

Joan Puigdomènech

Per aquesta manca d'humitat de l'hivern tenim un any complicat i per això és important l'ajuda de tots.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La presentació de la campanya ha comptat amb la presència dels diferents cossos que intervenen en aquesta tasca. És el cas dels Mossos d'Esquadra, Policia Local, Creu Roja, Agrupació de Defensa Forestal (ADF), Protecció Civil i altres cossos de voluntaris. El tècnic de Protecció Civil Antoni Royo ha destacat la importància de la ciutadania a l'hora de ser un agent actiu de prevenció.

Antoni Royo

Protecció Civil som tots i sobretot els ciutadans. Les nostres actituds diàries poden evitar situacions d'emergència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La campanya posarà en circulació 4.000 fulletons informatius que destaquen que l'alt risc d'incendi que pateix cada any Sant Cugat. La ciutat compta amb una massa forestal que ocupa el 40% del seu territori i amb molts habitatges propers o directament situats en zones boscoses. Aquesta sensibilització promou que tota la ciutadania interioritzi el número de telèfon per qualsevol tipus d'emergències, el 112.