L'Ajuntament recorda la prohibició de donar menjar als senglars

Porcs seglars a Mira-sol / Fotografia: @kekocinero

Societat

Publicat el 18/jul/12 per Marc Sala

L'Ajuntament recorda la prohibició d'alimentar els senglars davant la intensificació del control d'aquesta població que ha posat en marxa el consorci del Parc de Collserola. El consistori combina la informació ciutadana i mesures de contenció per evitar que els animals de la serra augmentin la seva presència als carrers de la ciutat. No donar menjar a aquestes bèsties i llençar adequadament els residus orgànics als contenidors són les principals recomanacions perquè aquesta espècie no circuli pels carrers de Sant Cugat.

El consorci que gestiona el parc ha intensificat el control de la població d'exemplars de senglars a la zona després que l'any passat es detectés que la població anés en augment. D'una banda, l'ens ha engegat una campanya d'informació als veïns de les zones habitades que hi ha a la serra i ha instal·lat un sistema que evita que els contenidors es bolquin.

Des de la ciutat, que té participació al consorci, es recorda la prohibició de donar menjar a aquesta espècie ja que això provoca un efecte d'atracció. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, insisteix, en declaracions a Cugat.cat, en aquesta prohibició i en la necessitat que els residus orgànics es dipositin adequadament als contenidors perquè aquestes deixalles actuen com un imant.

Joan Puigdomènech

Recordo l'estricta prohibició d'alimentar-los. És molt important tenir més disciplina a l'hora de deixar els residus dins dels contenidors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'altra acció que es fa a la ciutat és empènyer als senglars cap al seu hàbitat. D'això se'n fa càrrec la Policia Local. Quan es detecta la presència d'exemplars agents del cos es desplacen a la zona i s'intenta fer recular al senglar cap a zones deshabitades. Es tracta d'una operació complicada i sovint no té l'èxit esperat. En aquests casos, el responsable de Medi Ambient ha explicat que s'opta per a l'utilització de narcòtics per adormir la bèstia i retornar-la al parc.

Tot i la presència de grups de senglars que s'han detectat els darrers dies a la ciutat, Puigdomènech ha dit que el consistori no ha rebut cap queixa ciutadana provocada per aquests animals.