La demanda de Càritas augmenta a causa del retard en el pagament del PIRMI

La seu de Càritas a Sant Cugat està a la Casa Abacial

Societat

Publicat el 16/jul/12 per Raquel Ligero

Càritas denuncia que la Renda Mínima d'Inserció (PIRMI) arriba amb més de nou mesos de retard i això afecta indirectament la demanda en els serveis que ofereix l'organització. Tal com ha manifestat la responsable de Càritas a Sant Cugat, Amèlia de Juan, això fa que les famílies es vegin obligades a abastir-se de recursos econòmics i alimentaris que no els serien necessaris si rebessin la prestació a temps. A la ciutat hi ha 14 famílies que depenen d'aquest ajut, segons les dades extretes de la Memòria de Serveis Socials de l'Ajuntament del 2011.

De Juan ha recordat que el procediment administratiu per rebre el PIRMI era d'entre tres a quatre mesos i actualment s'arriba a allargar entre nou mesos i un any. Això provoca que moltes famílies es vegin obligades a acudir als serveis socials de l'Ajuntament, utilitzar serveis com el menjador de Càritas o demanar ajuts alimentàris.

Amèlia de Juan

En el moment en què la família tindria dret a cobrar la prestació i no ho fa, augmenta la demanda dels serveis.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons dades de la Memòria de Serveis Socials de l'Ajuntament del 2011, que es va presentar dilluns passat, actualment a Sant Cugat hi ha 14 famílies que depenen del PIRMI.