Els restaurants preveuen que l'increment de l'IVA empitjorarà més la seva situació

Restaurant Bebop

Societat

Publicat el 14/jul/12 per Laura Mont

El Gremi d'Hosteleria de Sant Cugat considera que l'increment de l'IVA reduït del 8 al 10% empitjorarà encara més la situació del sector, que ja és precària des que va començar la crisi econòmica. El president del gremi, Josep Baeta, ha explicat que la majoria d'establiments hauran d'assumir la pujada ells mateixos perquè en el context actual no els és possible apujar preus. Baeta també denuncia que aquest augment fa menys competitiu el sector turístic del país, que és un dels motors econòmics de Catalunya.

Segons el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), el sector de la restauració manté l'IVA reduït, però aquest passa del 8 al 10%. Una mesura que el Gremi d'Hosteleria de la ciutat rebutja, ja que la seva situació és molt delicada. El gremi ha explicat que els establiments s'han vist obligats els darrers mesos a abaixar preus per atreure clientela davant una situació que en molts casos és precària. En aquest sentit, el president del gremi, Josep Baeta, ha pronosticat a Cugat.cat que aquest increment l'hauran d'assumir els restaurants perquè els és impossible apujar els preus.

Josep Baeta

El que hem fet és baixar els preus assumint les pujades de la matèria prima, les despeses, etc. La pujada de l'IVA l'haurem d'assumir també nosaltres perquè ara no es poden pujar els preus.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Baeta també ha recordat que el sector turístic, del qual es nodreix bona part del sector de la restauració, és un dels més dinàmics del país, i que aquest tipus de mesures el fan menys competitiu en comparació amb altres països europeus, on s'estan reduint aquest tipus impositiu.

Josep Baeta

Deixarem de ser competitius en turisme enfront altres països europeus. Perdrem part dels nostres clients d'Europa i d'altres llocs.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Baeta també ha lamentat la confusió que ha creat el govern espanyol durant les darreres setmanes amb anuncis apuntant que el sector de la restauració perdria l'excepció de l'IVA.