Els usuaris de FGC podran denunciar actituds incíviques amb el mòbil

Els usuaris podran denunciar l'incivisme del telèfon / Font: Fgc

Societat

Publicat el 26/jul/12 per Marc Sala

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posa a disposició dels usuaris una eina que facilita la comunicació a la companyia de comportaments incívics a combois i estacions. Es tracta d'una actualització de l'aplicació ja existent que afegeix l'opció. L'eina és gratuïta i està disponible per a Iphone i telèfons mòbils amb el sistema operatiu Android. Les alertes es reben a l'instant al Centre de Comandament Integrat.

El sistema descriu els 12 comportaments incorrectes més comuns com per exemple asseure's al terra, embrutar els seients i escoltar música forta. Les alertes, que compten amb geoposicionament, es transmeten instantàniament i permeten l'activació del protocol establert per a cadascuna de les situacions. Aquesta resposta contempla des d'advertències als infractors fins a sancions de 300 euros.

L'actualització també permet consultar els horaris i preus de FGC, l'estat del servei i també informa en temps real de les incidències que afecten al servei. L'eina es pot configurar en català, castellà i anglès.

Els usuaris que ja disposen als seus terminals de l'aplicació de FGC només han d'actualitzar-la i automàticament podran començar a utilitzar el nou servei.