El govern adverteix que els impagaments es repetiran si no arriba la liquiditat

Els consellers han donat explicacions al Parlament / Font: ACN

Societat

Publicat el 3/ago/12 per Anna González / Acn

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha avisat aquest divendres que els impagaments al tercer sector de juliol es repetiran cada mes si l'Estat espanyol no activa ja el Fons de Liquiditat o altres mesures similars. En la seva compareixença al Parlament, tant Mas-Colell com el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, han lamentat la situació generada i han reclamant a l'executiu espanyol . Diversos centres santcugatencs estan afectats per aquest retard en el pagament de les concertacions amb la Generalitat, tot i que, de moment, asseguren que podran fer front a les nòmines i al manteniment del servei.

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries ha xifrat en 70 milions d'euros els impagaments de juliol a entitats i empreses del sector social per part del seu departament, i ha explicat que principalment corresponen a serveis per a la gent gran i persones amb discapacitats, i en menor mesura persones amb malalties mentals i tuteles. En aquest sentit, Cleries ha demanat disculpes per una situació que es produeix 'a contracor' i ha recalcat la 'maduresa' i el compromís del sector social.

De fet, a Sant Cugat hi ha diversos centres afectats. El centre Terapèutic i Geriàtric, la residència d'avis de Sant Cugat, la llar d'avis de Mira-sol, l'Hotel Vila Valldoreix i la residència Amma són alguns dels centres santcugatencs afectats per l'impagament de la Generalitat a les entitats de serveis socials. Alguns d'aquests centres han explicat a Cugat.cat que aquest mes podran fer front a les nòmines i mantenir el servei però asseguren que si la situació es repetís es posaria en risc el futur del servei.

En aquest sentit, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha advertit que no pot donar un calendari per als pagament i que bona part de la solució està en mans de l'Estat espanyol i de l'activació del Fons de Liquiditat.

Andreu Mas-Colell

No puc garantir res perquè això depèn del Fons de Liquiditat o altres mesures.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El responsable d'Economia ha admès que no només s'han deixat de pagar concerts, sinó que tampoc s'han abonat les quantitats de subvencions, proveïdors, telefonia, neteja, llum ni peatges a l'ombra. Tot i així, Mas-Colell ha confiat que l'Estat espanyol posarà en marxa mecanismes de liquiditat que permetran normalitzar la situació.