Agents de la Policia Local i estatal patrullaran conjuntament durant la campanya de Nadal

L’objectiu primordial d’aquest nou servei és evitar els robatoris, furts i venda ambulant.

Societat

Publicat el 12/des/03 per Ester Castanyer

Agents de la policia local i la policia estatal patrullaran junts aquests dies de Nadal per la zona comercial de la ciutat amb l'objectiu de garantir la seguretat ciutadana en uns dies on hi ha major presència de gent pels carrers. Aquesta actuació d'inscriu dins el marc de col·laboració establert per la Junta Local de Seguretat. Recordem que aquesta mesura s'engega dies després que quatre robatoris en quatre dies alertessin el comerç local.

Des d'aquest dimecres, un seguit de patrulles mixtes formades per un agent de la policia local i un de la policia estatal patrullen pels carrers més cèntrics i més comercials de la ciutat amb la voluntat de garantir la seguretat ciutadana i evitar furts o atracaments durant uns dies on hi ha més activitat comercial i més presència de gent al carrer.

Així ho ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Tubau, que tot i llençar un missatge tranquil·litzador als ciutadans, considera que cal incrementar els efectius durant aquestes dates.

Jaume Tubau

De cara a la campanya de Nadal, que preveiem que hi haurà molta més gent pels carrers de Sant Cugat, tenim previst incrementar la presència policial.


Des de l'Ajuntament també s'està adreçant una nota explicativa als botiguers per recordar-los les mesures bàsiques de precaució per evitar al màxim el risc de possibles atracaments.

Tot i assegurar que el nivell de delictes d'aquestes característiques a la nostra ciutat és més baix que en d'altres municipis de l'entorn, des del consistori recorden que l'arribada dels Mossos d'Esquadra a ciutats com l'Hospitalet o Santa Coloma ha fet baixar el nombre de delictes en aquests municipis però pot fer desplaçar la petita delinqüència cap a d'altres zones.

En aquest sentit, Tubau ha reivindicat un cop més la necessitat d'incrementar la dotació de policia estatal a la ciutat, ja que segons ha dit és "insuficient" i els Mossos d'Esquadra no arribaran aquí fins l'any 2006.