El RACC aprova de mitjana els senyals de trànsit de cinc vies santcugatenques

Segons l'estudi, a l'AP-7 hi ha una manca d'antelació a l'accés de la UAB / Font: Trenscat.cat

Societat

Publicat el 24/set/12 per Darío Albert

La senyalització de les carreteres del Vallès Occidental presenta un marge de millora significatiu. Aquesta idea s'extreu de l'estudi 'Senyalització d'orientació al Vallès Occidental' del RACC, que analitza si les indicacions d'orientació de la comarca compleixen les funcions bàsiques: continuïtat, comprensió, visibilitat i manteniment. Per fer l'observació, s'han analitzat 15 destinacions diferents, cinc de les quals afecten Sant Cugat.

Dins la categoria de centre urbà hi ha l'itinerari per arribar al Monestir. Aquesta via té una valoració general del 58'3%. Segons l'estudi, el factor que més cal millorar és el de continuïtat, que té un 48% de puntuació. La visibilitat, amb un 73%, és l'àmbit més ben valorat.

La senyalització de la carretera de Vallvidrera, a la categoria de via d'alta capacitat, està puntuada amb un 61'4%. En aquest cas, la visibilitat arriba fins un 83% de puntuació, però, per contra, el manteniment de la senyalització té una valoració del 50%.

L'accés a l'Hospital de Terrassa és el recorregut que té menys percentatge en continuïtat, amb un 35%, però contrasta amb el 97% i 96% en comprensió i visibilitat, respectivament.

La puntuació més alta de l'itinerari fins l'Hospital General de Catalunya (HGC) és en l'àmbit del manteniment, amb un 71% de valoració. El factor amb el percentatge més baix és la continuïtat, amb un 50%.

La carretera per accedir a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és una via de contrastos. D'una banda, la continuïtat té un 29% de valoració però, d'altra banda, la visibilitat arriba fins el 100% de puntuació. L'estudi destaca l'accés a la UAB com un exemple de manca d'antelació en l'AP-7, en sentit Tarragona. Segons el RACC, no està senyalitzada l'entrada a la universitat i la primera indicació es troba a pocs metres del mateix centre.

L'anàlisi arriba a la conclusió que cal reforçar els accessos a centres sanitaris i universitaris. A més, la continuïtat és l'àmbit que s'emporta els percentatges més baixos. Per contra, considera que la comprensió, la visibilitat i el manteniment de la senyalització obtenen una valoració gairebé excel·lent.

El 23% de les reclamacions que rep directament el RACC fan referència a la senyalització. Per tot això, el RACC recomana enfortir i millorar els processos de coordinació entre les dues administracions, augmentar el nombre de senyals i uniformar la tipologia.