La XASC entrega una instància a l'Ajuntament demanant més columnes publicitàries

Es queixen que hi ha d'altres entitats que també pengen cartells. Foto: cedida.

Societat

Publicat el 23/des/03 per Arantza Diez

La Xarxa Alternativa de Sant Cugat, la XASC, ha presentat una instància a l'Ajuntament on demana zones perquè les entitats de la ciutat puguin penjar cartells i publicitar les seves activitats. Volen, també, que el consistori anul·li totes les multes imposades a les associacions per penjar cartells a llocs prohibits.

La XASC considera insuficient augmentar el nombre de llocs habilitats a la ciutat per enganxar cartells, una mesura aprovada pel ple municipal per evitar que les entitas facin un ús indiscriminat dels espais públics per publicitar les seves activitats. La Xarxa Alternativa assegura que aquests pirulins són ineficaços per les entitats, que usen cartells de mida petita, mentre que beneficien la publicitat d'interessos privats, amb capacitat per elaborar grans cartells. Miquel Vallmitjana.

Miquel Vallmitjana

Nosaltres no podem competir amb els grans cartells. Les entitats no tenim diners.


Per això, demanen l'anul·lació de totes les multes imposades i que l'Ajuntament retorni els diners
a totes aquelles entitats que ja les han pagades. A més, la Xarxa Alternativa de Sant Cugat ha presentat, juntament amb la instància, una llista de zones concretes de la ciutat que l'Ajuntament hauria d'habilitar per penjar els cartells de les entitats. Amb aquesta proposta s'evitarien el descontrol que existeix actualment i, també, les sancions.