La majoria de farmàcies de la ciutat seguirà el tancament

Les farmàcies denuncien l'impagament de la Generalitat / Font: Somospacientes.org

Societat

Publicat el 19/oct/12 per Marc Sala

11 farmàcies de les 16 que hi ha a Sant Cugat tancaran dijous per protestar per l'impagament per part de la Generalitat dels medicaments que ja han avançat els facultatius. D'aquesta manera, aquests establiments segueixen la decisió que ha pres el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) de mantenir el tancament. Entre avui i demà prendran una decisió la resta d'establiments.

Més d'un 80% dels farmacèutics catalans ha donat suport a la convocatòria a través de la consulta organitzada pel col·legi aquest dijous. Segons ha pogut saber Cugat.cat, 11 establiments de la ciutat han decidit tancar dijous com a mesura de pressió perquè la Generalitat faci efectiu el deute que manté amb el sector que ja arriba als quatre mesos de retard. La resta encara no s'ha decidit però veu amb bons ulls la mesura.

Algunes de les farmàcies consultades per Cugat.cat han exposat la seva intenció de replantejar-se la protesta si es fa efectiva, finalment, la factura pendent del mes de juliol. Aquesta és una de les possibilitats que s'ha apuntat des de la Generalitat que utilitzaria un crèdit pont per complir aquest pagament fins que no es disposi dels diners del segon tram del Fons de Liquiditat.

El farmacèutic substitut de la farmàcia Beringues, Miquel Puigdevall, considera que aquesta possibilitat no arregla un problema que es podria repetir en els propers mesos.

Miquel Puigdevall

Crec que el possible pagament no ens tranquilitza. Si cobrem aquest mes, no sabem si els propers pagaments arribaran a temps.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Entre avui i demà, es coneixeran els serveis mínims que s'hauran de complir i que garantiran que a la ciutat obrin un mínim de tres farmàcies.