Totes les farmàcies, menys una, estan tancades avui

Aquesta farmàcia estarà oberta en serveis mínims

Societat

Publicat el 24/oct/12 per Marc Sala / Mar Castro

Totes les farmàcies de Sant Cugat, menys una, s'han sumat al dia de tancament. Només una farmàcia, la del Parc Central, estarà oberta durant tot aquest dijous en serveis mínims, fins les dotze de la nit. Els farmacèutics protesten pel retard en els pagaments de la Generalitat que ja arriben als quatre mesos. L'anunci del govern que pagarà l'import corresponent al juliol aquest dijous no ha fet canviar d'opinió al sector, que vol que es garanteixin els pagaments dins el termini que contempla la llei, que és de 45 dies. Finalment, la farmàcia Quirante, que en un principi s'anava a desmarcar de la protesta, s'ha sumat al tancament.

Aquest dimarts els farmacèutics de la ciutat s'han reunit i han decidit mantenir la convocatòria de tancament d'aquest dijous. El col·lectiu recorda que el pagament anunciat per la Generalitat arriba quatre mesos tard i que això no garanteix que en el futur la factura s'aboni dins el període establert.

El delegat de zona del Col·legi de Farmacèutics a la ciutat, Jordi Orrit, assenyala que el que vol el sector són garanties perquè els diners de la Generalitat arribin de manera estable ja que la demora està portant als establiments a situacions molt complicades.

Jordi Orrit

El pagament s'hauria d'haver fet fa un mes. S'està trencant el concert que tenim establert. Demanem que se'ns garanteixin els futurs pagaments.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A la ciutat hi ha tres àrees bàsiques. Els serveis mínims en casos de protestes com aquesta marquen que, com a mínim, han d'estar obertes una farmàcia en cadascuna d'aquestes zones. Això no serà així aquest dijous, ja que els farmacèutics santcugatencs han decidit, també per votació, que només obri una com a mostra del seu malestar per aquesta situació. La Farmàcia Parc Central és que la que obre en funcions de serveis mínims, des d'aquesta mitjanit fins dijous a les dotze de la nit.