S'inaugura el pessebre de la Plaça Barcelona amb el nen jesús encadenat per evitar robatoris

El nen, segrestat fa un any, ha quedat lligat al bressol.

Societat

Publicat el 23/des/03 per Arantza Diez

Els santcugatencs ja poden contemplar el tradicional naixement de la Plaça Barcelona que torna a comptar amb el nen Jesús, després d'haver estat segrestat durant quasi un any. Per evitar la repetició de possibles bretolades s'ha optat per encadenar la figureta al bressol. Els dos béns, que també havien estat robats fa un parell d'any, tornen a forma part del naixement gràcies a la col·laboració dels botiguers i comerciants de la Plaça de l'Ajuntament.

El nen Jesús ha tornat al seu lloc, el naixement de la Plaça Barcelona tot i que, enguany, unes cadenes asseguren la figura per prevenir que es tornin a repetir accions desagradables com la de l'any passat. La mala passada ha ensopit la il·lusió de Joan Buscallà, l'iniciador d'aquesta tradició, que assegura que si les coses no van bé aquest any, plegarà.

Joan Buscallà

Esperem que les coses vagin bé aquest any. Si no, plegarem.


Enguany, però, hi ha altres novetats: s'ha substituït la gespa per espècies típiques de Catalunya que reflecteixen millor la terra originària de Betlem, la vila on la tradició bíblica situa el naixement de Jesús. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat que és un acte simbòlic dels nous aires que prendrà la ciutat des del punt de vista mediambiental.

Eduard Pomar

Hem substituït la gespa per espècies autòctones com a símbol de la nova tendència de la regidoria de Medi Ambient.


Gràcies a la col·laboració de l'Associació de Botiguers i Comerciants de la Plaça Barcelona, aquest any el pessebre compta també amb dos béns nous.