Fiscalia demana vuit milions d'euros de fiança per Urdangarin i Torres

Urdangarin el dia de la seva declaració / Font: ACN

Societat

Publicat el 21/nov/12 per Marc Sala

El fiscal del 'cas Nóos' ha proposat al jutge una fiança de més de vuit milions d'euros per Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres. La petició respon, segons el fiscal anticorrupció, a la quantitat que, possiblement, els dos acusats haurien obtingut il·lícitament. Durant la investigació del cas, la policia ha registrat en diferents ocasions una oficina de la nostra ciutat seguint la pista de l'Institut Nóos, una entitat que figura al sumari com a mitjà per cobrar feines fictícies als governs balear i valencià.

Aquest dimecres el fiscal anticorrupció Pedro Horrach ha sol·licitat al jutge responsable del cas una fiança de més de vuit milions d'euros als dos acusats de dirigir una trama de corrupció. Presumptament, Urdangarin i Torres, haurien utilitzat l'Institut Nóos per obtenir de manera il·lícita 5'8 milions d'euros dels governs balears i valencià, a més de 4'4 milions més d'empreses privades.

Amb aquesta petició el fiscal considera que es cobririen les responsabilitats civils derivades en cas de demostrar el fets. Si el jutge Castro no accepta aquesta proposta, Pedro Horrach la rebaixaria fins als sis milions. Sigui quina sigui la quantitat final, l'hauran de satisfer entre els dos acusats.