Els capitells del Monestir recobren vida durant les visites teatralitzades del Museu

Petits i grans van conèixer els secrets dels capitells del Monestir.

Societat

Publicat el 28/des/03 per Trini Varo

Més de 50 persones han realitzat les visites teatralitzades al Monestir que el Museu ha organitzat per apropar als santcugatencs tots els detalls del monument. La iniciativa, que forma part de les activitats de 'Nadal al Museu', es repeteix aquest dissabte després d'una bona acollida per part del públic.

'Deixeu parlar als capitells: ells ho saben tot' és el nom d'aquesta iniciativa que permet conèixer, a grans i a petits, la història del Monestir a través dels detalls dels seus capitells. La visita teatralitzada ofereix les intervencions de 3 personatges i del propi Arnau Cadell, escultor dels capitells, que relaten l'origen i significat de les escenes, així com la vida dels monjos benedictins. Escoltem les explicacions dels desaparegut escultor:

Arnau Cadell

Aquí poden observar un dels capitells que vaig treure d'una de les sèries del evangeli, la paràbola del mal ric i el pobre llàtzer.


Els primers assistents han rebut amb satisfacció la recreació històrica ja que en un sol recorregut és possible conéixer de forma amena la vida i els detalls que componen claustre:

Valoració assistents

Molt bé, m'ha agradat molt, ha explicat els capitells que jo ja coneixia, pero la gent ha estat molt aplicada i han explicat molt bé la vida al monestir.


Els quatre personatges tornaran a aparèixer el proper dissabte 3 de gener i en un futur es preveu fer visites per les escoles. Aquesta activitat forma part del programa 'Nadal al Museu' que es complementa amb visites guiades a l'exposició de Marià Vayreda a la Casa Aymat.