22 jutges en pràctiques visiten els serveis socials de Sant Cugat

Foto de família dels participants / Font: Localpress

Societat

Publicat el 4/des/12 per Mar Castro

Una vintena de jutges en pràctiques visiten aquesta setmana Sant Cugat per completar els estudis de l'Escola Judicial. L'estada de formació que estan fent a l'Ajuntament està centrada sobretot en l'àmbit dels serveis socials amb l'objectiu de conèixer la realitat del dia a dia i així aplicar-la en la seva carrera professional.

Durant dos dies els jutges en pràctiques mantenen contacte directe amb la realitat dels serveis socials. Dos dels participants, Mari Luz Fernández, de Galícia, i Jorge Fernández, de Castella i Lleó, han explicat que això els permet conèixer més bé aquest àmbit i, per tant, desenvolupar millor la seva tasca quan el cas enjudiciat requereixi una intervenció social.

Jutges participants

A tu a un jutjat t'arriben papers però no coneixes ben bé tot el procés i és molt fred. / Hem de conèixer la realitat per saber què passa als serveis socials.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha rebut aquest dimarts als jutges en pràctiques en una recepció a l'Ajuntament, considera que aquesta pràctica és bona perquè així tenen l'oportunitat de millorar la seva sensibilitat social i tenir-la en compte quan exerceixin la seva professió.

Mercè Conesa

Aquesta pràctica pot fer que aquestes persones puguin tenir una millor sensibilitat social del què passa al dia a dia quan exerceixin la seva professió.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els 22 jutges en pràctiques estan treballant directament amb l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament i amb els Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat.