Tot a punt per garantir la seguretat durant les cavalcades de Reis

El rei Melcior, en la cavalcada de l'any passat / Font: Localpress

Societat

Publicat el 3/gen/13 per Mikel Vilalta

20 efectius de la Policia Local, 15 voluntaris de Protecció Civil i altres de la Creu Roja formaran el dispositiu de seguretat de les cavalcades de Reis de Sant Cugat, Valldoreix i els districtes. La planificació, que també ha comptat amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, habilitarà alguns punts durant el recorregut per la ciutat on els més petits podran estar el més a prop possible de Ses Majestats.

En el cas de la cavalcada de Sant Cugat, des de la Policia Local es recomana estacionar els vehicles en zones una mica allunyades del centre, per tal de poder facilitar la mobilitat de les carrosses, els patges i les famílies. Un total de 20 policies, a més de voluntaris de la Creu Roja i Protecció Civil, vetllaran per la seguretat dels assistents a les cavalcades. Malgrat això, el sergent Francisco Garrido ha recordat, en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5FM), que el dipositiu i l'organització de la cavalcada compten amb moltes més persones al darrere.

Francisco Garrido

No oblidem la gent de l'àrea de Cultura, de les entitats, de la Penya Regalèssia, etc. Fan una feina digna de reconèixer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La cavalcada a Sant Cugat és la que comença més d'hora, a partir de les cinc de la tarda. Els Reis arriben en helicòpter al parc de l'Arborètum i des d'allà es dirigiran a la plaça dels Quatre Cantons a través de l'avinguda del Pla del Vinyet i el carrer de Francesc Moragas. Des d'allà seguiran per l'avinguda de Rius i Taulet, giraran per l'avinguda de Catalunya i es dirigiran a les places de Sant Pere i d'Octavià, on faran la tradicional ofrena al Monestir.

Tot seguit, enfilaran el carrer Plana de l'Hospital i es dirigiran cap al Centre d'Atenció Primària (CAP). Una vegada a l'equipament, es dirigiran cap a l'avinguda de Francesc Macià i des d'allà cap a l'avinguda de Cerdanyola a través del carrer d'Orient. La comitiva reial es traslladarà aleshores una altra vegada fins al Monestir i allà es dirigirà cap a la plaça de Barcelona a través del carrer de Santiago Rusiñol. La novetat d'enguany és que les carrosses s'aturaran al carrer de Sant Bonaventura excepte les dels Reis, que arribaran a la plaça de Barcelona a través del carrer de Sant Antoni. Els punts on els nens es podran acostar més Ses Majestats són a la plaça d'Octavià i la de Barcelona.

La cavalcada de Mira-sol arrenca a un quart de sis al camp de futbol de Mira-sol, on els Reis també arriben en helicòpter. A la Floresta, on la ruta comença a la mateixa hora, arribaran en un tren antic. A les Planes, arribaran en cavall des de Can Cases fins a Ca l'Avi a les sis.

Com es tradicional, Sant Cugat ja escalfa motors amb la Fira d'Artesans de Reis, situada a la plaça del Rei durant aquesta setmana. A més, la ciutat rebrà aquest divendres la visita de dos patges reials que recolliran les cartes dels més petits a la plaça de Barcelona, després d'una cercavila pel centre.