Sant Cugat se suma a l'enlairament mundial de les ciutats intel·ligents

L'acte de presentació a Barcelona / Font: Localpres

Societat

Publicat el 12/feb/13 per Tamara Atienzar

Sant Cugat contribuirà a la creació del capítol català de la 'City Protocol Society', un document que serà l'eina que defineixi una estratègia catalana per a les ciutats intel·ligents amb l'objectiu de transformar-les, millorar la vida dels habitants i obrir una porta al negoci de les empreses. L'acte de presentació de l'informe aquest dimarts a Barcelona, que ha donat a conèixer al món local aquesta associació internacional, ha comptat amb la presència de 220 persones.

El futur document de la 'City Protocol Society', que es posarà en marxa abans de l'estiu, recollirà les normes que regiran les smart cities a àmbit mundial, impulsarà estratègies d'innovació i potenciarà l'eficiència i la sostenibilitat ambiental. D'altra banda, el capítol català mesurarà el grau d'eficiència en matèria de sostenibilitat de les ciutats i definirà projectes i línies polítiques per fomentar el progrés i la qualitat de vida dels habitants.

La 'City Protocol Society', a més d'elaborar el full de ruta intel·ligent català, també fomentarà la creació de noves ciutats intel·ligents a la mateixa vegada que es constituirà com un marc d'intercanvi d'experiències entre 'Smarts Cities'.