La UPC acomiadarà més de 220 treballadors aquest any

Imatge actual del centre / Font: Etsav.upc.edu

Societat

Publicat el 15/mar/13 per Acn

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a la qual pertany l'Escola Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) ubicada a Sant Cugat, ha acordat l'acomiadament de 220 treballadors aquest any en l'aprovació dels comptes. Amb un pressupost de prop de 280 milions d'euros, un 10,4% inferior al del 2012, la universitat redueix 14 milions en unitats bàsiques a les diferents facultats i departaments, mentre dobla la partida dedicada als interessos del deute contret per la universitat, segons els estudiants.

Amb aquesta retallada, la UPC preveu acomiadar 220 treballadors, 90 interins procedents del Personal d'Administració i Serveis (PAS) i 132 associats del Personal Docent i Investigador (PDI) equivalents a temps complet.

El consell de govern de la UPC té prevista una davallada en la partida de personal del 6,5%, per poder reduir el dèficit que el centre ha acumulat de 110 milions. Aquest dèficit s'hauria d'eixugar aquest 2013, però un acord de la UPC amb la Generalitat aquest dimarts permetrà no reabsorbir-lo i tractar-lo fora del pressupost, amb la condició d'elaborar un pla financer que permeti la viabilitat i l'autonomia financera de la universitat.

La reducció de personal arriba un mes després que el ple municipal de Sant Cugat aprovés reclamar a la universitat que mantingui el model actual de l'ETSAV. Una acció per moure fitxa davant el procés de reestructuració interna del centre per reduir despeses, que plantejava la possibilitat de fusionar les dues escoles actuals d'arquitectura, amb seu a Sant Cugat i Barcelona.