L'ETSAV presenta el pavelló Ametlla com una nova experiència constructiva

Societat

Publicat el 29/abr/13 per M Sala / J Cañamares

El pavelló Ametlla, creat per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), s'ha presentat aquest dilluns com una experiència constructiva per a l'alumnat i com un nou espai per fer actes culturals. La construcció l'ha dut a terme l'equip Computational Design Affairs (CODA) del Laboratori d'Innovació i Tecnologia a l'Arquitectura (LITA) del centre. Els alumnes han destacat que aquest mòdul està pensat per fer-lo 'a casa' amb materials autòctons que es poden trobar fàcilment i han reivindicat que és una aposta per a l'ensenyament públic i de qualitat.

Una setmana per fer el disseny i un cap de setmana per construir-lo. Aquest és el temps que ha trigat una vintena d'alumnes de l'ETSAV a crear el nou pavelló Ametlla. Aquesta nova construcció, situada a l'exterior de l'edifici principal de la facultat, està fabricada amb fustes autòctones i tindrà una durada d'un any.

Un dels portaveus de l'equip de recerca CODA, Enric Soriano, ha destacat que l'objectiu d'aquest projecte és que s'utilitzi per a l'alumnat per a actes culturals i que en un futur es converteixi en un espai on es construeixin nous pavellons.

Enric Soriano

Tenim la intenció que aquest espai es converteixi en un espai utilitzat per l'estudiantat per a actes culturals. També volem que els estudiants puguin experimentar construint nous pavellons.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El pavelló Ametlla també neix reivindicant l'ensenyament públic i de qualitat, tal com ha subratllat un portaveu de l'equip CODA, Pep Tornabell, que ha manifestat que invertir en la universitat pública és imprescindible.

Pep Tornabell

Crec que aquest projecte és una aposta molt clara per a l'ensenyament públic i de qualitat. Crec que és una mostra que invertir en la universitat pública catalana és imprescindible.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La nova construcció ha comptat amb la col·laboració de l'Institut Català de la Fusta (Incafust) i fa 15 metres de llarg, vuit d'amplada i quatre metres d'alçada. Per donar per finalitzat el nou pavelló només falta incorporar-hi el sostre.