Seguiment majoritari de la vaga d'ensenyament al centres públics

Societat

Publicat el 9/mai/13 per R Ligero / J Gimeno / M Sala

La vaga d'ensenyament ha registrat aquest dijous un seguiment desigual als centres santcugatencs. Als públics, la jornada reivindicativa ha estat seguida de manera majoritària per part dels docents i dels alumnes. En canvi, als centres privats i concertats, la convocatòria ha passat desapercebuda i les classes s'han desenvolupat amb normalitat.

Pel que fa al seguiment de la vaga a les llars d'infants públiques, aquest ha estat majoritari i hi destaquen centres com les Escoles Bressol Municipals Mare de Déu de Montserrat i El Molí, on el seguiment ha estat del 100% pel que fa als docents (respectant els serveis mínims) i entre la totalitat i el 70% quant als alumnes. A la resta de llars d'infants públiques consultades per Cugat.cat, el seguiment ha estat superior al 50% per part de les famílies i entre el 40 i el 50% per part dels docents.

Alguns d'aquests docents s'han concentrat a la plaça de Lluís Millet per després desplaçar-se cap a Barcelona i participar a la manifestació convocada. La mestre i membre de l'assemblea de Docents Flora Castellet ha explicat que entre retallades i reformes els estudiants i els professionals estan patint una important pèrdua de drets.

Flora Castellet

Els alumnes han perdut drets socials. Els docents també hem perdut drets laboral i tot indica que anirà a pitjor. La LOMCE s'ho acabarà de carregar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Als centres públics d'infantil i primària, al voltant d'un 50% del professorat santcugatenc ha seguit la jornada reivindicativa i els alumnes s'hi han adherit entre el 70 i 80%. Dues de les escoles on més seguiment hi ha hagut han estat l'Escola Joan Maragall (70% dels docents i el 80% dels alumnes) i l'Escola Collserola (50% del professorat i el 90% de l'alumnat).

La mobilització ha comptat la participació de famílies i estudiants que han mostrat la seva preocupació pel futur de l'educació. És el cas de Karin Herbolzeimer i Lluc Cahís, mare d'alumne d'un centre públic i estudiant de sociologia, respectivament.

Mare i estudiant

Creiem que s'havia arribat a un bon equiplibri a les escoles públiques i ara s'està perdent. / Veig preocupació per futur per la massificació, les taxes, entre d'altres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Als instituts públics, la jornada ha estat força secundada pels estudiants (al voltant del 50%). Un dels centres de secundària on més seguiment hi ha hagut ha estat a l'Institut Joaquima Pla i Ferreras, on el 90% dels alumnes s'hi han sumat. Pel que fa al professorat, les xifres són desiguals en funció del centre però ha arribat a prop del 45% dels docents.

Els centres privats d'infantil, primària i secundària, la vaga ha passat desapercebuda i les classes s'han desenvolupat amb normalitat.