Mascarell: 'Formiguera va exportar al món la singularitat del país'

Societat

Publicat el 9/mai/13 per Sílvia González

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha subratllat la contribució que el desaparegut Pere Formiguera ha fet dins el panorama artístic català. En declaracions a Cugat.cat, Mascarell ha fet èmfasi en el caràcter universal de Formiguera en el seu afany per exportar la fotografia catalana arreu del món i en la seva capacitat de generar un llenguatge propi.

En declaracions a Cugat.cat, el conseller de Cultura ha definit Formiguera com una figura que va fer una gran contribució a la cultura a través de les seves reflexions sobre la fotografia i la seva capacitat de generar un llenguatge propi. Mascarell considera que l'artista era un dels exponents més destacats dels últims 25 anys d'història de la fotografia catalana.

Sobre la seva projecció internacional, el titular de Cultura ha remarcat que Formiguera sempre va tenir clar la necessitat d'explicar fora del país la singularitat de Catalunya.

Ferran Mascarell

Va saber sempre bellugar-se per exportar la singularitat del país. Era una persona emprenedora i va aconseguir portar Catalunya arreu del món.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Mascarell ha posat de relleu com Formiguera, a través dels seus retrats, explicava una realitat de la vida i les persones, que també va fer extensiva en la seva obra literària.

Dins la seva trajectòria, Formiguera va ser membre del consell assessor del departament de Fotografia del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).