Arriba a Sant Cugat la primera marató de sang 2.0

Moment de la presentació de la 6a Marató de Sang a la ciutat

Societat

Publicat el 11/mai/13 per Anna González

Sant Cugat acull aquest dissabte la 6a Marató de Sang, la primera que s'impulsa a través del 2.0. Mitjançant l'etiqueta de Twitter #StCugatTéSang, la marató que organitza el Banc de Sang i Teixits (BST) vol fer una crida als donants més joves i a aquelles persones que encara no han donat sang. L'objectiu de la jornada, que durarà fins a les deu de la nit a l'ajuntament, és aconseguir 400 donants. Cugat.cat és ambaixador a Twitter i col·laborador de la iniciativa.

La 6a Marató de Sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) arriba a la ciutat a través de les xarxes socials. Twitter serà un dels mitjans difusors d'aquesta iniciativa amb l'etiqueta #StCugatTéSang. La jornada vol aconseguir 400 donacions en 12 hores, a més de fer una crida als joves del municipi i als primers donants. El director del BST a la Catalunya Central i al Vallès Occidental, Ramon Salinas, ha recordat que les donacions de Sant Cugat representen el 20% de la comarca. Salinas també ha traslladat a la ciutadania aquest nou repte.

Ramon Salinas

Aquest any tenim un repte diferent. Volem incrementar el nombre de donants a través de les xarxes socials. Amb això volem arrossegar els joves i el donant de primera vegada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'ajuntament es converteix aquest dissabte en el punt de trobada d'aquesta marató, que també comptarà amb la col·laboració del Rotary Club facilitant donants. El regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha manifestat la voluntat d'arribar a les 400 donacions i ha recordat que per cada donació es pot atendre tres persones.

Raül Grangé

Nosaltres ens proposem un objectiu ambiciós, que arribem a les 400 donacions. Per cada donació es pot ajudar tres malalts. La marató arribaria a 1.200 persones.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Es tracta d'una jornada festiva que anirà acompanyada d'activitats i actuacions per part d'entitats locals. Les condicions per donar sang són ser major de 18 anys i pesar més de 50 quilos. En cas d'anar al matí es recomana haver esmorzat i, si el donant ho fa a la tarda, s'aconsella no fer-ho tot just després de dinar.