Els consells de barri entren al 2.0 amb l'estrena d'una web

Francesc Carol presentant la nova web

Societat

Publicat el 4/jun/13 per Raquel Ligero

Els consells de barri de la ciutat ja disposen d'una web a través de la qual es donarà a conèixer els ciutadans quina de les juntes els toca per territori i es millorarà l'accés a tota la informació que es tracti durant les reunions de manera virtual. Aquesta plataforma, a més, compta amb un fòrum de discussió intern on la ciutadania podrà participar i proposar temes activament. Segons el regidor de Participació Ciutadana, Frances Carol, l'aposta és potenciar la participació 2.0 com a complement als consells veïnals que es realitzen periòdicament.

La web, Consellsdebarri.santcugatentitats.net, publicarà informació relativa als Consells de Barri: convocatòries, ordres del dia i actes, entre d'altres. A més, també s'hi podran penjar notícies relacionades amb l'actualitat del territori com els programes de les Festes Majors i altres esdeveniments que s'hi celebrin.

A més, la plataforma virtual té un espai de fòrum dedicat al debat ciutadà. Segons el regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, cal potenciar la implicació activa dels santcugatencs a través de la xarxa. Carol assegura que aquesta participació 2.0 no és incompatible amb el sistema presencial dels Consells de Barri.

Francesc Carol

La participació s'ha de fer a casa i amb sabatilles. Aquesta, però, ha de ser complementària a la presència física a taules i consells.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El Consell de Barri de les Planes ha engegat, paral·lelament, un procés de participació ciutadana 2.0 a través de Facebook, com a prova pilot per comprovar la seva efectivitat i extrapolar-lo, posteriorment, als altres territoris.

La web ofereix, a més, informació detallada sobre cada un dels Consells de Barri, els membres que hi formen part i un mapa detallat dels barris de Sant Cugat.