El Taller Jeroni de Moragas impulsa una nova línia de producció

L'edifici del Taller Jeroni de Moragas

Societat

Publicat el 11/jun/13 per Redacció

El Taller Jeroni de Moragas ha posat en marxa una nova línia de producció amb el cultiu de l'estèvia, una planta amb propietats medicinals coneguda com a substitutiu del sucre. El projecte vol contribuir a la viabilitat econòmica que necessita la cooperativa per desenvolupar la seva tasca social.

La iniciativa compta amb el suport econòmic d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo, una ONG que des de 1987 duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, l'Amèrica Llatina i l'Àsia gràcies als recursos que obté de la gestió tèxtil procedent de la roba usada. Humana impulsa des de l’any passat un programa d’ajudes econòmiques per promoure l'agricultura social a Catalunya. En l'edició d’enguany s'hi han presentat 30 projectes, dels quals s’han escollit vuit, entre els quals hi ha el de la cooperativa local.

El Taller Jeroni de Moragas és una cooperativa constituïda el 1973 que vol atendre i integrar socialment persones adultes amb trastorn del desenvolupament intel·lectual i malaltia mental. Al seu taller hi ha 106 usuaris.

Humana disposa de més de 1.300 contenidors per a la roba usada a Catalunya gràcies als acords de col·laboració amb ajuntaments, entitats i empreses privades. A Sant Cugat, està present des de fa quatre anys i disposa de 39 contenidors.