Seguiment majoritari del tancament de farmācies a la ciutat

Les farmācies han fet vaga per denunciar els impagaments

Societat

Publicat el 7/nov/13 per Redacciķ

Ampli seguiment del tancament de farmācies per reclamar a la Generalitat i al govern espanyol el deute dels medicaments. La gran majoria d'establiments de la ciutat han tancat les portes aquest dijous al matí per secundar la protesta. La farmācia de guārdia Pinto ha ofert serveis mínims.

Bona part de les farmācies de Sant Cugat han tancat entre les nou del matí i les dues de la tarda per protestar contra els impagaments corresponents al mes de setembre d'enguany, un deute que se suma al de l'ICO proveīdors del novembre i desembre de l'any passat i el del maig d'aquest any. Segons dades del Colˇlegi de Farmacčutics i la Federaciķ d'Associacions de Farmācies (FEFAC), la quantitat total suma 416 milions d'euros. Alguns dels farmacčutics que s'han sumat a la protesta destaquen que la resposta a Sant Cugat ha estat massiva.

Farmacčutics

A Sant Cugat més o menys tothom ha tancat. / És un seguiment māxim. / Estem molt sensibilitzats amb aquest tema, ens afecta molt de prop.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Si el deute no es retorna en breu, els farmacčutics es plantegen noves accions per seguir protestant aquesta situaciķ. Una de les alternatives seria cobrar als clients el 100% dels medicaments en cas que la situaciķ d'impagament es mantingui. També es plantegen desconnectar el sistema de recepta electrōnica de forma unānime, perquč sķn conscients que com a entitats individuals, tenen 'poca forįa'.

La conselleria d'Economia assegura que pagarā 'quan pugui' i recorda als farmacčutics que és el govern de Rajoy el que no transfereix els fons corresponents al pla ICO proveīdors. El ministeri espanyol d'Hisenda ha garantit aquest dimecres que les farmācies catalanes comenįaran a cobrar els endarreriments a partir de la setmana que ve.