Primers passos per a la creació d'un Consell de Joves

El Consell de Joves comença a caminar

Societat

Publicat el 2/des/13 per Anna González

Diverses entitats juvenils de la ciutat han començat a treballar plegades per decidir si cal tirar endavant la creació d'un Consell de Joves. Els participants han fet una primera reunió per conèixer diferents models de consells de joves i ara hauran de concretar si cal aquest nou òrgan, quina ha de ser la seva funció i com s'ha de gestionar.

Entitats juvenils i joves a títol personal s'han reunit amb representants del Consell Nacional de la Joventut per conèixer el model de consells catalans i encetar el camí de la creació d'aquest organisme a àmbit local. Entre els participants, hi han assistit membres d'entitats com Castellers, Diables, l'Aplec Jove, Joventuts Musicals, l'Esplai Sarau, l'Esplai Pica Roca, el Cor Aglepta i joventuts de formacions polítiques, entre d'altres.

Els participants consultats per Cugat.cat coincideixen a valorar la trobada com un punt de partida, tot i que encara s'ha de decidir si volen crear aquest òrgan i, en tot cas, com funcionarà, tal com han explicat la membre de l'Aplec Jove i de l'Esplai Sarau Núria Ribalaiga i el membre de Castellers i Diables Rodrigo López.

Participants

Cada entitat s'ha de plantejar si vol un Consell de Joves i què pot aportar. / Abans de decidir quin model, hem de perfilar-nos nosaltres: qui som, què volem i què podem aportar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el regidor de Joventut, Raül Grangé, ha recordat que aquest nou òrgan neix d'una moció institucional. La voluntat és que sigui un consell, ha dit, autònom i que participi en la redacció del Pla local de Joventut.

Raül Grangé

Ho hem volgut fer molt ràpid perquè el consell, que serà autònom, pugui participar en la redacció del Pla local de Joventut, que està en fase de redacció.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Està previst que les entitats participants es reuneixin de nou el 17 de desembre per continuar, si així ho decideixen, amb el procés de creació del Consell de Joves.