Mor el jesuïta i humanista Antoni Blanch, que va dirigir el Centre Borja

El jesuïta Antoni Blanch / Foto: Catalunya Religió

Societat

Publicat el 29/des/13 per Redacció

El jesuïta Antoni Blanch ha mort aquest dissabte als 89 anys. Blanch va arribar al Centre Borja el 2001 i va ser-ne director i superior del 2007 al 2010. A més, era membre de la Universitat Internacional de la Pau i va exercir de crític literari a diverses publicacions. És l'autor d'obres com 'Diccionario de la Biblia' (2013) i 'El hombre imaginario: Una antropología literaria' (2005).

Nascut a Barcelona el 1924, Antoni Blanch es va llicenciar en filosofia i teologia i, més tard, es va doctorar a París amb una tesi sobre la poesia espanyola. Durant prop de 40 anys va exercir de professor de literatura comparada a la Universitat Pontifícia Comillas de Madrid, on també va ser-ne degà. En jubilar-se, el 2001, va instal·lar-se al Centre Borja de Sant Cugat. Des d'aleshores, va exercir com a conseller espiritual de molts matrimonis i va participar en diverses cerimònies funeràries de l'espai. L'actual director i superior del Centre Borja, Francesc Xicoy, ha destacat l'amabilitat i la bondat de Blanch i ha subratllat que, amb la seva mort, molts matrimonis es quedaran orfes.

Francesc Xicoy

Era una persona molt educada, d'una bondat molt gran. Tenia una gran capacitat per entaular relació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A banda de la seva tasca espiritual, Blanch era un humanista especialitzat en la literatura espanyola del segle XIX, en literatura francesa del segle XVIII i en l'obra de Dostoievski. És autor de llibres com 'El espíritu de la letra: acercamiento creyente a la literatura' (2002) i 'De Ramon Llull a T. S. Elliott' (2007). També era membre del Centre d'Estudis de Cristianisme i Justícia i va formar part del consell de redacció del Diari de Sant Cugat.

L'enterrament d'Antoni Blanch serà aquest dilluns a les dotze del migdia al Centre Borja.