Mira-sol, fem ambient!, un projecte que vol crear xarxa al districte

Logotip del projecte / Foto: Mira-sol, fem ambient!

Societat

Publicat el 7/gen/14 per Marc Sala

Crear comunitat a través de la participació i la sostenibilitat perquè els veïns s'impliquin en la vida del barri és el principal objectiu del projecte Mira-sol, fem ambient!. Es tracta d'una iniciativa oberta que ja ha posat sobre la taula la creació d'un hort urbà, d'un espai expositiu al Casal del districte i diversos tallers i activitats entorn la participació i la sostenibilitat.

La intenció és convertir-se en un punt de trobada entre els veïns del barri on els participants puguin debatre i proposar sobre qualsevol qüestió que afecti Mira-sol. La coordinadora del projecte, Marina Casals, l'ha definit com una iniciativa oberta que escoltarà qualsevol idea que desperti l'interès dels mirasolencs.

Marina Casals

És un projecte obert que escolta a aquelles persones que tenen ganes de fer coses pel barri. Qualsevol proposta que arribi serà valorada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La intenció és sumar propostes per fomentar la participació i la sostenibilitat a la programació del Casal de Mira-sol. Totes les iniciatives es debatran en una taula de treball formada per les persones interessades en el projecte i membres de l'empresa gestora del casal.

Per ara, ja hi ha tres idees concretes: un hort urbà, un jardí mediterrani i un espai comunicatiu i d'exposició. Aquestes són les iniciatives sorgides de la primera reunió del grup, celebrada a mitjans de desembre. D'aquí també ha sorgit la intenció de tirar endavant tallers de medi ambient i la voluntat de crear activitats a partir dels grups d'interès. Són propostes que agruparan persones al voltant d'una afició o un àmbit de coneixement, segons Casals.

Marina Casals

Són grups que desenvoluparan una activitat de manera regular. Seran autogestionats i sense monitors. Els mateixos participants oferiran el seu temps i coneixements.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Mira-sol, fem ambient! neix gràcies a la proposta del col·lectiu de professionals de l'arquitectura Cíclica, que compta amb un parell de membres mirasolencs, i als 30.000 euros que ha rebut de la partida de lliure disposició aprovada al consell del barri.

La propera reunió del projecte serà el 27 de gener a les set de la tarda al Casal de Mira-sol.