La masoveria urbana no qualla a Sant Cugat en el primer any de funcionament

El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, durant la presentació de la iniciativa ara fa un any

Societat

Publicat el 28/gen/14 per Mar Castro

L'Oficina Local d'Habitatge (OLH) no ha tancat cap contracte de lloguer a partir de la masoveria urbana, un any després d'emprendre la iniciativa. El servei ha rebut la petició de 80 persones per fer de masovers, però la proposta topa amb el fet que només quatre propietaris estan disposats a cedir un immoble perquè es rehabiliti a través d'aquesta fórmula, que no implica cap intercanvi econòmic.

En una entrevista a Cugat.cat, el regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha lamentat que un any després d'anunciar aquesta iniciativa no s'hagi concretat cap contracte entre masovers i propietaris. Tot i això ha confiat que ara que hi ha quatre arrendadors oberts a la proposta, aquesta es pugui tirar endavant definitivament.

Raül Grangé

No hi ha contactes fets. Ara tenim una oportunitat de poder fer-los. Totes aquestes coses costen d'introduir però s'acabaran fent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els quatre immobles ofertats són a la Floresta i les Planes. D'altra banda, el 90% de les demandes per ser masover són de santcugatencs i l'altre 10% és de gent de fora de la ciutat. Grangé ha explicat que, fins i tot, els ha arribat una petició des de Galícia.

La masoveria urbana, una proposta que també faciliten ciutats com Olot i Mataró, és un tipus de contracte on no hi ha intercanvi econòmic. El propietari veu com el masover arregla i té cura de l'habitatge mentre l'arrendatari accedeix a una llar a cost mínim. En l'acord, que és d'un mínim de cinc anys, s'estableix un seguit de barems i condicions entre el propietari i el llogater, que les dues parts han de complir.