L'Ajuntament veu bé els dos nous dies festius proposats pels comerciants

Els comerciants proposen obrir el 9 de juny i el 28 de desembre

Societat

Publicat el 18/feb/14 per Mar Castro

L'Ajuntament veu amb bons ulls els dos nous dies festius - el 9 de juny i el 28 de desembre - que proposen les associacions de comerciants de la ciutat per obrir enguany com marca la nova Llei d'horaris comercials aprovada pel Parlament. El regidor de Comerç, Josep Romero, ha explicat a Cugat.cat que ara valoraran la proposta en junta de govern, però que d'entrada els sembla bé.

El titular de Comerç de l'Ajuntament ha explicat que el consistori, en principi, donarà el vistiplau al comerç a obrir el 9 de juny i el 28 de desembre com sol·liciten. L'únic tràmit que queda és aprovar-ho per junta de govern després de descartar que aquests dos dies no estan ja tancats per fer alguna altra activitat de ciutat que pugui afectar l'obertura comercial.

D'altra banda, Romero ha explicat que la nova mesura del govern d'ampliar de vuit a 10 els dies festius que pot obrir el comerç local és 'raonable'. En aquest sentit ha afegit que és positiu que la proposta dels dos dies d'obertura hagi arribat des del petit comerç i no des dels grans operadors.

La nova Llei d'horaris comercials -aprovada la setmana passada al Parlament amb els vots a favor de CiU, ERC, el PSC i ICV-EUiA, l'abstenció de C's i el vot en contra del PP i la CUP- s'ha tirat endavant perquè la normativa catalana entrava en contradicció amb l'estatal, amb liberalització d'horaris.

Ara, de les 90 hores d'obertura que marcava la llei espanyola es torna a l'obertura setmanal de 72 hores. Una altre punt de la normativa catalana és que seran els consistoris els que decidiran els dos nous dies festius en què els comerços podran apujar la persiana. En total, les administracions local tindran capacitat per fixar quatre dels 10 dies festius d'obertura. La resta els acordarà la Generalitat.