L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil participa en el Dia del Voluntariat

Uns 400 voluntaris han participat en el Dia del Voluntariat de Protecció Civil. / Foto: Gencat.cat

Societat

Publicat el 15/mar/14 per Alex Cabrera

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Sant Cugat s'ha sumat aquest dissabte al Dia del Voluntariat, una jornada que serveix per compartir coneixements i experiències entre les diverses agrupacions catalanes. Aquesta 2a edició s'ha celebrat a Tarragona i ha aplegat uns 400 voluntaris.

La conselleria d'Interior ha entregat en aquesta jornada 27 distincions, vuit de les quals han estat mencions honorífiques a les associacions de voluntaris de Protecció Civil que porten 10 anys registrades a la Generalitat.

Durant el 2013, el nombre d'associacions de voluntaris ha augmentat un 40%, de manera que hi ha registrades 78 agrupacions. En aquest sentit, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha apuntat que el govern apostarà per la qualitat en la formació d'aquests voluntaris.

A més, el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha anunciat durant la jornada la creació d'un carnet per als voluntaris amb l'objectiu d'identificar millor els membres i la seva tasca.

Jordi Aurich

Crèiem oportú instaurar la figura d'aquest carnet de voluntari no només per diferenciar-los dels altres cossos, sinó també perquè puguin actuar davant d'una emergència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La jornada ha comptat amb una exposició de vehicles de totes les associacions de voluntaris i un acte institucional a l'auditori del Complex Educatiu de Tarragona.