170 alumnes del Pureza se sumen a la campanya solidària '1 origami 1 euro'

Moment de la donació dels 1.000 origamis als malalts de Parkinson / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 25/mar/14 per Mar Castro

170 alumnes de l'escola Pureza de María s'han sumat a la campanya solidària '1 origami 1 euro' impulsada per la Fundació Mútua General de Catalunya. Aquest dimarts una representació d'estudiants de 3r i 4t de primària del centre han participat a una jornada de sensibilització envers les malalties neurodegeneratives. Els nens han donat alguns del origamis fets als malalts de Parkinson i AVAN que participen als tallers de la Casa de Cultura.

L'acte de lliurament dels 1.000 origamis confeccionats des de l'escola santcugatenca s'ha fet com a desig de salut i recuperació a persones afectades per malalties neurodegeneratives com han explicat Joan Forns i Mireia Ejido, alumnes del centre, a Cugat.cat.

Joan Forns i Mireia Ejido

Hem fet origamis de paper i ha servit per ajudar a gent gran que tenen malalties com el Parkinson i l'Alzheimer. / M'ha agradat molt i he après que hi ha molta gent que tenen malalties i els hem pogut ajudar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El cap de la delegació a Sant Cugat de la Mútua General de Catalunya, Xavier Botella, ha explicat que la iniciativa ha estat la culminació de l'acció solidària '1 origami 1 euro' per la qual per cada origami rebut, la Fundació de l'empresa donava un euro en benefici de la Marató de TV3 per a la investigació de les malalties neurodegenaratives.

Xavier Botella

Vam donar aquest recull d'euros a partir dels origamis a la Marató de TV3. Avui tots hem après molt.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Durant la seva visita a la Casa de Cultura, els alumnes han participat en una breu xerrada on se'ls ha explicat què són les malalties neurològiques, com afecten i quines entitats hi ha a Sant Cugat. Durant la sessió pràctica s'han posat a la pell d'una persona amb una malaltia neurològica i han fet diverses proves. A més, han fet una visita a les diferents teràpies que ofereixen les entitats per aquestes persones.

Per a la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, aquesta activitat conjuga diversos factors positius per als infants.

Susanna Pellicer

Sant Cugat és una ciutat educadora i per tant amb aquestes campanyes de sensibilitzar els nens sobre que s'ha d'ajudar els altres es conjuguen diversos factors positius.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En total la campanya ha recollit 49.869 origamis gràcies a la participació de 131 escoles i més de 30.000 escolars d'arreu de Catalunya.