Joves d'arreu del país prenen consciència dels efectes de les drogues a la UIC

Societat

Publicat el 5/abr/14 per Núria Juanico

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC), amb un campus a Sant Cugat, ha conscienciat aquest dissabte prop de 350 joves d'arreu de Catalunya sobre els efectes de les drogues. Per primera vegada, la iniciativa ha comptat amb una simulació d'un accident de trànsit i una conferència a càrrec de víctimes, a més d'un taller de reanimació cardiopulmonar, la recreació de les conseqüències de l'alcohol i una sessió de primers auxilis.

Sota el lema 'Què passa quan et passes?', la 3a edició del taller de reanimació cardiopulmonar i primers auxilis ha proporcionat eines per fer front a les conseqüències de les drogues a alumnes de batxillerat i cicles formatius. La jornada ha comptat amb la participació de 75 estudiants d'Infermeria, que s'han encarregat d'ensenyar als joves com canvia la percepció sota els efectes de l'alcohol, què fer quan algú pateix una aturada cardiorespiratòria i com aturar una hemorràgia, entre d'altres qüestions. La coordinadora de l'acte, Pilar Fuster, ha explicat que la jornada els permet conscienciar els assistents, però també ensenyar-los com actuar davant una situació límit.

Pilar Fuster

Volem conscienciar la joventut sobre el consum d'alcohol, però sobretot donar-los eines per reaccionar quan ja s'han passat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En aquesta ocasió, la iniciativa ha incorporat una impactant simulació de la conducció imprudent i una xerrada a càrrec de víctimes d'accidents de trànsit. Alguns dels joves han subratllat la utilitat del taller i de conèixer els efectes de les drogues.

Participants

És molt útil per a tothom. / M'ha impactat la xerrada d'un home que ha perdut tota la seva família. / Ens han posat unes ulleres per veure com afecta l'alcohol a la vista.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, la responsable de Projecte Home, Ruth Castillo, ha ofert una conferència dirigida a pares i professors sobre com detectar conductes estranyes als fills i alumnes.