El Diumenge de Rams enceta les celebracions de Setmana Santa

La benedicció de Diumenge de Rams omple cada any la plaça d'Octavià

Societat

Publicat el 8/abr/14 per Anna González

Les celebracions de Setmana Santa comencen aquest diumenge i, com és tradició, els santcugatencs estan cridats a la tradicional benedicció de palmes i palmons. Diumenge de Rams és una de les tradicions més arrelades a Sant Cugat i la benedicció de les palmes és l'acte més popular.

La primera benedicció està prevista a les onze del matí a la Llotgeta de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, una cerimònia que té un caràcter més íntim i que s'oficia en castellà.

Al migdia tindrà lloc, abans de la missa, la celebració més multitudinària, que comença amb la lectura evangèlica de l'entrada de Jesús a Jerusalem, i seguidament es procedirà a la benedicció de totes les palmes i palmons a la plaça d'Octavià.

El rector de la parròquia, Blai Blanquer, ha destacat el tradicional seguiment que sempre han tingut els santcugatencs d'aquesta jornada, que és molt popular i recorda l'entrada de Jesús a Jerusalem.

Blai Blanquer

La benedicció de la palma és molt popular i és una forma de convidar tothom a clamar Jesús com aquell que entra com a rei de pau.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el Centre Borja també celebrarà Diumenge de Rams amb la benedicció a partir de dos quarts d'una del migdia a l'esplanada i la posterior missa.

A la tarda, a les sis, té lloc el Via Crucis que, si el temps acompanya, es farà al Claustre i, si no, dins l'església.