Sant Cugat no només ofereix natura i cultura, sinó també un rebost viu ple de sabors autèntics. Des de projectes cooperatius fins a iniciatives familiars, aquests deu productes de proximitat t’apropen a una manera de consumir sostenible, saludable i arrelada al territori. Aquí et presentem els imprescindibles per tastar Sant Cugat de veritat, la majoria recollits al portal Visit Sant Cugat.
Tomàquet Mandó

Una varietat autòctona de Collserola, gran i carnosa, amb pell fina i tonalitat vermell-ataronjada. Recuperada gràcies a la Masia de Can Mandó, és un símbol de temporada i territori.
Mel de Collserola (Melvida)

Produïda de forma sostenible amb abelles criades a la serra. No està pasteuritzada, conserva totes les propietats i contribueix a la biodiversitat local.
Oli ecològic de l’Ortiga

Obtingut d’oliveres centenàries de varietat becarut. Aquest oli verge extra reflecteix el compromís amb l’agricultura ecològica i la recuperació del paisatge agrícola.
Crema de cacauets de The Buttery

Elaborada artesanalment a Valldoreix, amb cacauets alt oleics i sal marina. Una alternativa local, saludable i deliciosa a les cremes importades.
Cervesa artesana La Florestina

Molt més que cervesa: un projecte comunitari amb varietats com Ipa Lupulus o Blondie, i la primera cervesa km 0 de Collserola en col·laboració amb la pagesia local.
Vi i vermut Rabassaires

Vins de mínima intervenció fets amb vinyes de Sant Cugat i voltants. Destaca el vermut Flors de Collserola, aromatitzat amb plantes de la zona.
Fruita i verdura de temporada (Can Domènech i La Rural)

Hortalisses i fruites ecològiques fresques com enciams, bròcoli o api, conreades amb respecte per la terra i el ritme natural.
Kombutxa ecològica de Filgut

Beguda fermentada amb camamilla, romaní o fruits vermells. Probiòtica, sense alcohol i 100% feta a Sant Cugat amb matèries primeres ecològiques.
Rosetons del Monestir

Un dolç artesanal únic de Sant Cugat, creat per la Pastisseria Sàbat en homenatge al rosetó del Monestir. Elaborats amb ametlla i xocolata, aquests petits pastissos combinen tradició, territori i un toc modern. Una delícia local que fusiona patrimoni cultural i gastronòmic.

