Tasta Sant Cugat! 10 productes 100% d’aquí

De la vinya al pot, del camp al plat: descobreix 10 productes locals que capturen l’essència de Collserola i el compromís amb la terra

230726-tomaquet-mando-a-collserola.jpg
-->
Enllaç copiat al clipboard

Redacció

Serveis Informatius de Cugat Mèdia

Llegir-ne més

Serveis Informatius de Cugat Mèdia

Llegir-ne més
12/08/25 a les 06:00h
 |  2 minuts de lectura
Secció: Societat

Sant Cugat no només ofereix natura i cultura, sinó també un rebost viu ple de sabors autèntics. Des de projectes cooperatius fins a iniciatives familiars, aquests deu productes de proximitat t’apropen a una manera de consumir sostenible, saludable i arrelada al territori. Aquí et presentem els imprescindibles per tastar Sant Cugat de veritat, la majoria recollits al portal Visit Sant Cugat.

Tomàquet Mandó

240907-tomaquet-mando-a-cugat.jpg
Foto: Cugat Mèdia

Una varietat autòctona de Collserola, gran i carnosa, amb pell fina i tonalitat vermell-ataronjada. Recuperada gràcies a la Masia de Can Mandó, és un símbol de temporada i territori.

Mel de Collserola (Melvida)

221011-gelat-de-mel-melvida-collserola-gelateria-vallvidrera-a-beteve.jpg
Foto: Betevé

Produïda de forma sostenible amb abelles criades a la serra. No està pasteuritzada, conserva totes les propietats i contribueix a la biodiversitat local.

Oli ecològic de l’Ortiga

Foto: L’Ortiga

Obtingut d’oliveres centenàries de varietat becarut. Aquest oli verge extra reflecteix el compromís amb l’agricultura ecològica i la recuperació del paisatge agrícola.

Crema de cacauets de The Buttery

Foto: The Buttery

Elaborada artesanalment a Valldoreix, amb cacauets alt oleics i sal marina. Una alternativa local, saludable i deliciosa a les cremes importades.

Cervesa artesana La Florestina

181113-laflorestina.jpg

Molt més que cervesa: un projecte comunitari amb varietats com Ipa Lupulus o Blondie, i la primera cervesa km 0 de Collserola en col·laboració amb la pagesia local.

Vi i vermut Rabassaires

Foto: Rabassaires

Vins de mínima intervenció fets amb vinyes de Sant Cugat i voltants. Destaca el vermut Flors de Collserola, aromatitzat amb plantes de la zona.

Fruita i verdura de temporada (Can Domènech i La Rural)

201009-granerdelarural-valldoreix-a-emd.jpg

Hortalisses i fruites ecològiques fresques com enciams, bròcoli o api, conreades amb respecte per la terra i el ritme natural.

Kombutxa ecològica de Filgut

220309-begudes-filgut-kombucha-a-filgut.jpg
Filgut Kombucha

Beguda fermentada amb camamilla, romaní o fruits vermells. Probiòtica, sense alcohol i 100% feta a Sant Cugat amb matèries primeres ecològiques.

Rosetons del Monestir

210820-rosseto-sabat-pastisseria-a-cugat.jpg
Foto: Cugat Mèdia

Un dolç artesanal únic de Sant Cugat, creat per la Pastisseria Sàbat en homenatge al rosetó del Monestir. Elaborats amb ametlla i xocolata, aquests petits pastissos combinen tradició, territori i un toc modern. Una delícia local que fusiona patrimoni cultural i gastronòmic.