Per Setmana Santa torna a Sant Cugat una de les tradicions més dolces: padrins, fillols i mones de Pasqua. Les pastisseries de la ciutat valoren les vendes que s’han fet fins ara i esperen superar les de l’any passat. Els comerciants han notat un augment dels encàrrecs de mones, però els compradors solen acostar-se a última hora per buscar la figura perfecta pels seus fillols i filloles.
Els treballadors de Chocolat Factory, Saida El Kanfoud, i de Fruits Secs Corbera, Alexandre Parrilla, expliquen que la xocolata és el gust preferit, tant per a nens com per a adults, i els protagonistes continuen sent els dibuixos animats, els superherois i les princeses, i l’esport, que es complementen amb els tradicionals ous de xocolata i els pollets.
Comerciants
A més, les figures de xocolata solen anar acompanyades de ninots, alguns de plàstic i altres que són comestibles, però, tot i la gran varietat de mones que ofereixen les pastisseries santcugatenques, els padrins segueixen apostant pels clàssics de sempre.
V. Lora i E. Moscat
Les mones de Pasqua continuen sent una de les tradicions més consolidades a Sant Cugat. Segons expliquen els comerciants d’aquest sector, les vendes augmenten any rere any i els padrins, per no quedar-se sense la mona que volen, cada vegada s’anticipen més i fan la reserva o l’encàrrec amb temps.

