Tot a punt per una nova edició de la Fira Tasta Mandó

La plaça de Barcelona acollirà diferents activitats gastronòmiques, culturals i educatives

240907-tomaquet-mando-a-cugat.jpg
Els tomàquets a la venda l'any passat a la plaça de Barcelona / Foto: Cugat Mèdia
-->
Enllaç copiat al clipboard
04/09/25 a les 06:00h
 |  2 minuts de lectura
Secció: Societat

Ja està tot a punt per a una nova edició de la Fira Tasta Mandó, que se celebra aquest diumenge 7 de setembre a la plaça de Barcelona. La fira, arriba a la seva quarta edició, i enguany és una de les activitats que formen part de la programació Tasta Mandó 2025, una iniciativa de DeCollserola i l’Ajuntament de Sant Cugat que té l’objectiu d’augmentar la promoció i la difusió de la producció agrícola local, especialment del tomàquet mandó.

Pel que fa a la fira d’aquest diumenge, a partir de les 10h del matí, una quinzena de parades s’instal·laran a la plaça de Barcelona com a part del mercat agrícola de Collserola. Enguany, com a novetat, els paradistes s’hi podran instal·lar de manera gratuïta. Allà hi duran a terme la venda i degustació de verdures, hortalisses, fruites, mel, oli d’oliva, vins, cerveses artesanes, formatges, embotits i altres productes de proximitat.

Al llarg del dia també es realitzaran diversos tallers familiars, així com degustacions gratuïtes i concerts:

  • 10.30 h: Taller familiar: Mandó per a l’any que ve! Com guardar la llavor del tomàquet mandó de Collserola per elaborar planter propi. Amb Damià Gibernet.
  • 11.30 h: Taller familiar: La mel i les abelles són vida! Amb Melvida.
  • 12.30 h: Taller familiar: Trepitjada popular de raïm! Amb L’Olivera Can Calopa.
  • 13 h: Degustació gratuïta de tomàquet mandó i olis de Collserola. Amb l’Associació Collserola Pagesa.
  • 13 h: Concert-vermut amb Pubilles Ninja.
  • 14.30 h: Arròs amb verdures de temporada, postres i beguda. A càrrec de La Paca i Les Escales Bistró.
  • 16.30 h: Fi del mercat.

Com a novetats de la fira d’aquest setembre, hi haurà formatges de cabra produïts a Collserola, fruits secs i una barra conjunta de vi.

El tomàquet mandó als restaurants de Sant Cugat

Des del juliol i fins ara al setembre, 28 restaurants santcugatencs han ofert a les seves cartes plats elaborats amb tomàquet mandó. La majoria d’aquests locals estan associats al Gremi de Restauració.

Enguany també s’han programat dues activitats prèvies a la fira durant el mes de juliol, per una banda, una degustació de tomàquet Mandó amb diferents olis del Parc de Collserola, i per l’altra, un showcooking i tast de les noves anyades dels vins santcugatencs. Les dues activitats s’han fet al Celler Modernista com a part del Tasta Mandó 2025.