Exposició: 'Jo, Pallassa', amb el col·lectiu Afocer

Hora: 10:00h exposicions

Del 9 al 21 de març.

Es pot dir que la pallassa és una figura recent en el món escènic, tant en el circ com en el teatre. Hi ha molt poques referències sobre dones pallasses. La primera pallassa que es coneix és Amelia Butler, que va actuar com a pallassa als Estats Units a finals del segle XIX, (i aquesta és tota la informació que es té d'ella). També d'aquesta època són les pintures que Tolouse-Lautrec va realitzar de la pallassa Cha-U-Kao, que actuava al Moulin Rouge de París, de la qual ni tan sols es coneix el seu nom real.

Al voltant de la dècada dels anys vuitanta del segle XX, va començar a sorgir la pallassa com a professional. Pallasses com Pepa Plana, Virginia Imaz, Annie Fratelinni, Nola Rae, Gardi Hutter van irrompre al món del circ i el teatre i van assumir la 'pallasseria' com a ofici (Lima Caminha, 2014). Aquestes pioneres actuaven de forma un tant aïllada, és a dir, moltes d'elles, a pesar d'ésser contemporànies, no es coneixien entre sí. Eren poques pallasses en un món de pallassos i això dificultava la visibilitat i la presa de consciència de la importància d'aquesta nova meta de les dones en el món de les arts.

Afortunadament, avui dia hi ha moltes dones que lluiten per fer-se un lloc en aquest món, amb una gran energia i tenacitat.

Horari
- Dilluns: 16 a 21 h
- Dimarts a divendres: 10 a 21 h
- Dissabte: 10 a 19 h

Consulta tots els actes del Dia Internacional de la Dona en aquest enllaç.

(Foto: Xavier Loncà Calafell / Noël Olivé i Pepa Plana)

Data: Del dilluns 9 de març fins al dissabte 21 de març, 10:00h
Lloc: Biblioteca Central Gabriel Ferrater
Organitza: Ajuntament

  • Comparteix: