Cugat.cat

Cugat.cat és un grup de comunicació multimèdia i d'innovació que neix l'any 2008 amb la vocació de ser líder en informació santcugatenca i de generar continguts per satisfer les necessitats que hi ha mercat actual aparegudes arran del naixement de diferents canals i suports audiovisuals i donar així resposta a un nou públic, alhora que ampliar-lo.

Cugat.cat, és un grup de comunicació multimèdia i d’innovació que neix l’any 2008 amb la vocació de ser líder en informació santcugatenca i de generar continguts per satisfer les necessitats del mercat actual, aparegudes arran del naixement de diferents canals i suports audiovisuals i donar així resposta a un nou públic, alhora que ampliar-lo.


Descripció i definició


Cugat.cat, és un grup de comunicació dedicat a la producció i gestió de productes audiovisuals i multimèdia especialitzat en Sant Cugat.


El grup Cugat.cat, comunicació multimèdia té diferents marques:



Cugat diari. Diari on line especialitzat en informació santcugatenca. Amb àudios i vídeos de l’actualitat local. A més, inclou espais especials (micro-sites) donant una més amplia cobertura a temes concrets. Amb vocació de ser un portal ciutadà.


Cugat tv. La seva funció és crear productes audiovisuals per distribuir per diferents canals propis i externs (televisió, internet, mòbil...) i elaborar productes tant per a empreses i entitats com per a altres televisions. Cugat tv també es pot veure al televisor de casa gràcies al descodificador d’Inout tv.


Cugat ràdio (91.5 FM). L’emissora local de ràdio fa la funció de traslladar la informació al ciutadà a l’instant. Funciona les 24h els 365 dies de l’any amb una programació principalment informativa amb programes al matí i música i informació a la franja de tarda nit. Juntament amb el diari és la via més ràpida de comunicació.


Missió, Visió i Valors


La missió de Cugat.cat és ser un referent de la informació santcugatenca i incidir en la seva societat apropant el coneixement de Sant Cugat als seus ciutadans, generant i promovent els seu valors culturals, socials, ambientals, econòmics i esportius i preservar la seva identitat com a poble.


El nostre grup de comunicació santcugatenc és líder en l’àmbit de la comunicació multimèdia i de qualitat tant a nivell local i comarcal i aplica les noves tecnologies per donar a conèixer la ciutat i els seus atributs dins i fora del municipi.


Els nostres principals valors són:



Orígens i Cronologia


El naixement de Cugat.cat té el seu origen a Ràdio Sant Cugat, emissora municipal amb 29 anys de vida, actualment depenent de l’Organisme Autònom Municipal de Comunicació i Informació Ciutadana (OAMCIC) de l’Ajuntament de Sant Cugat. Cugat ràdio és una emissora municipal que cobreix el territori de Sant Cugat i la comarca del Vallès Occidental, i fins i tot punts del Vallès Oriental, Baix Llobregat i l’Anoia. Emet pel 91.5 FM, oferint una programació de 24 hores al dia. Com a emissora municipal, Cugat ràdio té una clara vocació de servei públic. Els objectius generals de l'emissora són oferir informació de Sant Cugat i el seu àmbit d'influència, entretenir i fomentar la participació.



Conversió de Ràdio Sant Cugat en Cugat Ràdio


El 2009 va ser l’any que va marcar un abans i un després en la història de l’emissora municipal. Després de 27 anys d’emissions, la ràdio local va començar la temporada 2008-09 com a Ràdio Sant Cugat i la finalitzava amb el nou nom de Cugat ràdio. La transformació formava part del procés de conversió de la ràdio en un grup de comunicació multimèdia que, amb el temps, va necessitar d’una nova imatge corporativa. És per això, que al mes de maig de 2009 Ràdio Sant Cugat va passar a anomenar-se Cugat ràdio. El canvi de nom de Ràdio Sant Cugat forma part del projecte de nova imatge corporativa, que Cugat.cat va presentar en el marc de la mostra Sant Cugat Actiu. Des de llavors, Cugat.cat ha fet nombroses accions ciutadanes per donar a conèixer a la ciutadania el nou concepte de marca i la nova imatge de l’emissora municipal. L'emissora emet per Internet des de fa 9 anys on ofereix tots els seus espais a la carta. Dins el procés de conversió de l’emissora en un grup de comunicació multimèdia, Cugat ràdio estrena un apartat propi al portal Cugat.cat amb l’objectiu de potenciar encara més els continguts informatius de la programació del 91.5 FM. A www.cugat.cat/ràdio es recull els principals continguts de l'emissora municipal. La web s'actualitza cada dia i ofereix la possibilitat de recuperar, en qualsevol moment, els principals continguts de Cugat ràdio. La pàgina té diferents serveis com la ràdio a la carta, el sistema podcàsting i la possibilitat d’escoltar la ràdio en directe, així com la consulta de la graella de la programació.


Premis i iniciatives


Iniciatives de gran format

Guardons creats per Ràdio Sant Cugat amb l’objectiu de reconèixer la tasca d’esportistes i entitats esportives de la ciutat. Aquests premis porten 12 edicions aplegant el món esportiu local en una celebració que es concreta amb la Nit de l’Esport de Sant Cugat.



Cugat.cat és l’artífex d’aquest cicle de concerts que vol esdevenir la plataforma de promoció de les bandes i artistes santcugatencs. La iniciativa neix al 2007 amb el nom de ‘Mou-te a ritme santcugatenc’, i un any després, s’hi afegeix l’Ajuntament de Sant Cugat com a coorganitzador. El cicle de concerts porta 5 edicions en cartera, ara ja amb el nom de ‘Mou-te’.



Els presentadors del programa ‘Roda d’amics’, Joan Fàbregas i Pere Pahisa, són els encarregats d’organitzar aquesta activitat que ja tingut una gran acceptació de públic.


Equip Directiu



Coordinador de l’OAMCIC i Director de Cugat.cat



Sotsdirector de Cugat.cat



Cap de Continguts



Comunicació Interna, Cap d’Esports i Coordinadora del canal Escoles



Editora d’Informatius



Editora d’Informatius



Cap de Musicals i Gravacions



Administració



Editora d’Informatius



Productor



Coordinadora tècnica



Editor d’Esports