Nit de l'art 2015


  • Comparteix:

Aquest any, més que mai, estem sorpreses i decebudes amb l'organització de la Nit de l'Art i els seus responsables. El nostre espai ha participat en la Nit de l'Art durant cinc anys, des del 2010. Hem estat part activa com a galeria i taller, i enguany l'únic comunicat que ens ha arribat per part de l'organització ha estat el mateix dia del tancament del programa per demanar si participàvem o no, ens deixa sense marge de maniobra... Ho trobem poc professional.

Els primers 10 anys a la Nit de l'Art, només tenien cabuda les galeries oficials i el seu públic. Va ser a partir del 2010 que quatre tallers d'art, Esfera d'Art, El Taller, Pou d'Art i dterra van proposar d'estar dins la programació amb activitats per promoure l'art fora dels espais expositius, sortint als espais urbans, apropant l'art a tots els públics i promovent la participació de tothom. Es van obrir els tallers per deixar entrar a la gent i fer-la participar de la creació de peces pròpies amb 'workshops' de diferents disciplines. A part de les exposicions i xerrades que també s'oferien dins dels espais.

Aquestes activitats van deixar oberta la porta, perquè s'anessin incorporant nous espais de la ciutat en les següents edicions i d'aquesta manera, enriquir l'oferta artística de la Nit de l'Art fins a arribar al que és ara.

Nosaltres considerem que és gràcies a tots aquests espais (inclòs el nostre) que es pot tirar endavant la Nit de l'Art. Espais que posen la seva programació al servei de l'Ajuntament amb pressupost 'zero' per part de la institució. Però que si és una inversió per part dels espais artístics.

Demanem una Nit de l'Art amb més recursos, amb una publicitat decent i respecte per part de l'Ajuntament envers als espais d'art i galeries.

És per tot això que aquest any nosaltres, dterra, hem decidit no participar.

ROBERTA FERREIRA i LAURA JENER, de dterra



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.