Proposta de l'Aplec Jove als pressupostos participatius


  • Comparteix:

Detall del logotip de l'Aplec Jove / Foto: @aplecjove

Detall del logotip de l'Aplec Jove / Foto: @aplecjove

Aquest comunicat té per objectiu informar del desenvolupament del procés de pressupostos participatius engegat per l'Ajuntament de Sant Cugat, en relació a la proposta que vàrem presentar des de l'Aplec Jove: un Espai Polivalent Autogestionat pel Jovent i per al Jovent. Tot això, amb l'objectiu màxim de fer transparent la nostra participació en aquest procés.

Entenem que, a Sant Cugat, cal un espai de referència per al jovent. Un equipament on tota persona jove sàpiga que s'hi pot adreçar i trobar un lloc que potenciarà les seves idees, projectes i iniciatives. Un espai que, essent referencial per al jovent, pot esdevenir un element catalitzador per tal d'organitzar els i les joves en diferents agrupacions d'interessos (lúdiques, de lleure, d'oci, d'esport, de política, de música, etc.). Creiem que és important que tot això estigui concentrat en un únic equipament de fàcil accés i relativament cèntric ja que només així esdevindrà un espai de referència de la participació juvenil.

Tanmateix, aquest projecte no podrà ser referencial per al jovent si no és gestionat pel mateix jovent, és a dir, autogestionat econòmicament, tècnicament, administrativament i política. Creiem que és cabdal l'autoorganització juvenil per tal de responsabilitzar-se dels propis projectes individuals i col·lectius sense ingerències o tuteles institucionals i adultes. La potencialitat, les capacitats, competències i aptituds de la gent jove han de ser treballades i construïdes per nosaltres mateixes en espais que així ho facilitin. Aquest projecte neix amb la voluntat d'enfortir la relació entre els i les joves i l'associacionisme juvenil, de forma que ens puguem autogestionar i que, alhora, puguem incidir en buscar alternatives a les problemàtiques que ens afecten tals com la manca d'espais, la manca de participació política i la manca d'oci nocturn alternatiu, entre d'altres.

Estem d'enhorabona ja que, aquesta proposta, ha superat les primeres fases gràcies, en part, al suport rebut en les diferents votacions. Creiem que és important remarcar aquest fet ja que no només és un projecte que recolzem les entitats i persones que conformem (o són properes a) l'Aplec Jove, sinó que, a més, desperta sensibilitat en bona part de la ciutadania i l'entenen útil per a la ciutat i per als i les joves. Ara toca superar la votació final que serà a l'octubre!

Aplec Jove - Plataforma d'entitats i joves



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.