Carta a l'alcaldessa, Mercè Conesa, de l'Associació de Veïns Sant Cugat Centre


  • Comparteix:

Aquest diumenge dia 1 d'octubre hem pogut votar normalment a Sant Cugat malgrat el terrorisme informàtic de l'obscurantisme espanyol. Hem fet cua de dues hores i tot ha transcorregut ben pacífic, tot i les terrorífiques imatges de violència de la Policia Espanyola i de la Guàrdia Civil de Rajoy que anàvem rebent al mòbil. Els Mossos s'han comportat com una policia educada en principis democràtics i no feixistes, que saben que estan per protegir els ciutadans, no per apallissar-los quan voten cívicament.

Ara bé, els vots estan comptats, però les amenaces no acaben aquí. Dos Mossos de Sant Cugat han entrat a identificar la mesa electoral. Voldria que demanés als Mossos de Sant Cugat sota quina llei poden identificar una mesa electoral i si això no és assetjament. La junta electoral ja identifica els membres de meses electorals i un jutge pot demanar a la junta electoral dades si creu que hi ha activitat criminal, cosa que cal primer demostrar. Prego demani als Mossos de Sant Cugat que no transmetin ni facin us de cap mena de dades.

També li demanaria que els Mossos explicitin quines ordres tenien per quedar-se tot el dia als centres de votació. Era per protegir els ciutadans, per amenaçar o per un pla coordinat que després no s'ha dut a terme per la protesta mundial d'entrar a l'hora de recompte i robar els vots?. Quan he demanat a la mossa, s'ha negat a explicar quines eren les seves ordres i què hi feien allà. Un ciutadà no pot saber què hi fa la policia vigilant-lo?

Agrairé si pot informar-me al ple municipal sobre l'actuació en identificació, planificació i vigilància als pacífics ciutadans votants per part dels Mossos de Sant Cugat.

Agraint la seva tasca,

Josep Vergés

President de l'Associació de Veïns Sant Cugat Centre

3 d'octubre 2017



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.