La crua realitat que pateix el model d'educació diferenciada avui en dia


  • Comparteix:

En aquestes darreres dècades cada vegada va tenint més pes i es va consolidant a tot el món un model educatiu, el model d'educació diferenciada, alternatiu al model tradicional d'escola, el mixt. Aquest model, que a molts països del món forma part de l'ensenyança pública i a d'altres, concertada i privada, demostra amb els seus resultats acadèmics que és totalment vàlid i legítim.

Amb més freqüència molta gent, que desconeix la realitat referida a aquest model educatiu referida al dia a dia d'aquests centres i a les famílies que hi formen part, ataca aquest dret que tenen moltes famílies a que els seus fills-filles puguin tenir el dret de poder EDUCAR-SE seguint aquest model educatiu.

Darrerament, he llegit a diversos diaris criticant que escoles que segueixen aquest model educatiu no tenen per què estar concertades. Es fonamenten en que són escoles que discriminen per gènere. Res més allunyat de la realitat. A aquestes escoles es treballa igual que a les escoles mixtes la igualtat entre dona i home (treballant programes d'igualtat a cadascun dels cursos tutor-alumnes). Convidaria a tots ells a que visitessin un dia a l'escola, estic convençut que la gran majoria canviaria el seu parer.

Des del meu punt de vista això no ha de ser negociable, ja que cadascun de nosaltres, amb total llibertat, cerquem el que creiem que és millor per als nostres fills, segons les seves necessitats i caràcter, escollim el model educatiu que creiem que és més convenient per a cadascun d'ells.

És lamentable i trist que, avui en dia, el model d'educació diferenciat concertat, tan vàlid com el públic, estigui sent tan criticat i hi hagi molta gent darrera de treure el concert a moltes escoles que, lluiten dia a dia, per ajudar a moltes famílies i els seus fills-filles a aconseguir treure el millor d'ells. El més sorprenent de tot això, a més, és que la majoria de persones que ho fan no coneixen com es treballa a aquests centres ni com són les famílies que porten als seus fills-filles a aquestes escoles.

En què s'argumenta tota aquesta gent per voler treure la llibertat a tantes famílies de poder triar aquest model educatiu?

Per què totes aquestes famílies que també paguen els seus impostos no poden tenir dret a que les escoles que han triat per als seus fills puguin ser concertades si ells pensen que és el millor per a ells?

Realment tota aquesta gent que critica tant a aquestes escoles pensa que els pares que porten al seus fills a aquesta tipologia d'escoles els continuarien portant si hi hagués una discriminació de gènere?

Des d'aquí vull demanar un respecte per a tota aquesta gent que aposta per aquest model educatiu que és tant vàlid con el mixt i que, sense cap tipus de discussió, té dret també a rebre una ajuda per poder portar els seus fills a aquests tipus d'escoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.