Servei de rehabilitació comunitària de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal


  • Comparteix:

El dia 30 de maig el Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) que depèn del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i atén la població de Sant Cugat, juntament amb la de Rubí i Castellbisbal, organitza una jornada on es projectarà un vídeo en el que algunes persones que pateixen un trastorn mental parlen de les seves experiències.

Nosaltres pensem que és un bon exemple de la importància de la implicació personal en el procés de recuperació de la malaltia. Nosaltres, que patim el trastorn, som els que podem parlar de la nostra experiència amb autoritat. Volem que els professionals ens ho reconeguin, que empatitzin amb nosaltres i que pensem junts el que es pot fer.

En el procés de recuperació calen moltes ganes de superar-se i molta voluntat. El patiment et pot portar a ser millor, però es necessita capacitat de resistència. Tot i que costa, convé ser positiu i comunicar-se, intentar entendre els altres.

Algunes coses que ens ajuden per recuperar-nos son la comprensió dels altres, la integració amb la resta de companys del SRC, prendre consciència del nostre estat emocional en tot moment, tenir en compte el temps passat i el present, valorar el que va bé i el que no.

El SRC és molt important, necessari, imprescindible. Es un reforç primordial en el camí que hem de prendre per recuperar-nos. Hi trobem companys amb qui integrar-nos i professionals que tenen una actitud de comprensió i empatia, ens guien i acompanyen en el camí cap a la màxima autonomia personal. Però falten professionals.

No sempre és fàcil assistir a un recurs, i com pitjor et sents, més difícil resulta. Per les persones de Sant Cugat o Mira-sol, la distància no ajuda. Segur que vindria més gent si ho tinguéssim a Sant Cugat, com la resta dels serveis sanitaris més propers.

Us esperem el dia 30 de maig, a les 12h a l’Ateneu Santcugatenc, Av de Gràcia, 16. Sant Cugat.

Un grup d’usuaris del SRC




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.