Carta oberta a l'alcalde


  • Comparteix:

Cartell del projecte ubicat a Mira-sol / Foto: Jordi Solanas

Cartell del projecte ubicat a Mira-sol / Foto: Jordi Solanas

Sr. Alcalde, aquesta carta oberta és per posar-lo en coneixement d'un altre reguitzell d'errors i despesa innecessària de l'anterior consistori. Perquè no només el seu equip ha trobat un desviament de 25 milions d'euros, sinó que li han deixat una patata calenta en plena construcció com és el Complex Eportiu de la piscina de Mira-sol.

Si no es rectifica, quan els veïns de Mira-sol tinguin coneixement del resultat, ja serà massa tard. Hi haurà una protesta perquè en lloc d'una piscina per al barri, el regidor de l'àrea corresponent va ordenar una piscina perquè hi entrenessin equips de waterpolo i preparat per fer competicions, fins ara ho feien al CAR. Això que sembla que no té gens d'importància, hauria de consultar-ho als tècnics, perquè té diverses connotacions i conseqüències. Del fet que es va dissenyar ha passat temps i no s'ha tingut en consideració el que ja estem patint, el canvi climatic.

D'entrada, suposa un engany per als veïns que tants anys hem estat reivindicant unes instal·lacions. Hi haurà dues piscines, sí però, la petita de 12,5 x 6 m i 1,20 metres de fondària i la gran de 2,20 metres de fondària i 25 x 12,5 metres, que bàsicament serà per entrenaments.

Desitgem que aquestes instal·lacions tinguin la mateixa finalitat que els altres centres amb piscina del poble, que sigui per a la gent del barri. No per a competicions i entrenaments que ja s'estan fent al CAR.

A més, suposa un pressupost molt elevat i innecessari per la finalitat real del complex. Aquest és el moment per rectificar i estalviar diners. Si es continua amb la fondària de 2,20 metres, que és el que requereix el waterpolo (la Federació de Natació diu que la mínima és d'1'80 metres a 2 metres), així els jugadors no toquen el fons de la piscina i es mantenen flotant durant tot el partit.

És a dir, que primaran les necessitats dels esportistes a les dels veïns. Com sabem, la fondària de totes les instal·lacions (tipus DIR) és aproximadament de 1,60 metres, per poder nadar sense perill, tocant de peus a terra. Per fer natació no professional no cal tanta fondària.

I, finalment, és una manca de consciència ecològica total. Genera molta més despesa d'energia per escalfar tants milers de litres d'aigua. L'Ajuntament ha de donar exemple de rigor ecològic i evitar el malbaratament tant de pressupost com de despeses de manteniment.

Sr. Alcalde, si us plau, modifiqui la finalitat de la piscina i apropi aquestes instal·lacions als veïns de Mira-sol, que ja portem 20 anys esperant.

JORDI SOLANAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.